Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2016

Δύο συν μία... γραβάτες για τον Α. Τσίπρα

Δύο συν μία... γραβάτες για τον Α. Τσίπρα

«Θα φορέσω γραβάτα όταν υπάρξει απόφαση για ελάφρυνση του χρέους», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την (πρώτη) ορκωμοσία του ως πρωθυπουργού πέρυσι τον Ιανουάριο.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Ιταλός ομόλογός του Ματέο Ρέντσι τον υποδέχθηκε στη Ρώμη με μια γραβάτα ανά χείρας, ευχόμενος με την κίνηση αυτή να ευοδωθεί η ελληνική προσπάθεια.

Αλλά από σήμερα απέκτησε... ανταγωνιστή: ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να "χαιρετίσει" τη χθεσινή εξέλιξη στο Eurogroup χαρίζοντας στον κ. Τσίπρα... δύο γραβάτες -η μία μάλιστα έχει χρωματικό συνδυασμό άσπρο-κόκκινο-μπλε, στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, τιμής ένεκεν της στήριξης που παρέσχον οι Ολάντ-Μοσκοβισί-Σαπέν. (σ.σ. η άλλη γραβάτα, σε χρώμα κοραλλί, άρεσε μόνο στην Ολγα Γεροβασίλη...).

«Εχει ξεχάσει να δένει γραβάτα αλλά θυμάται από το Ναυτικό να φτιάχνει κόμπο και θα προσαρμοστεί γρήγορα», έλεγε χαριτολογώντας ο κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα μετά το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης...

Αλλά το ερώτημα παραμένει: θα τη φορέσει ο πρωθυπουργός τη γραβάτα ή όχι; Οπερ μεθερμηνευόμενον: η (διαφαινόμενη...) απόφαση για το χρέος είναι καλή ή "να 'χαμε να λέγαμε";

Ο ίδιος, όπως μάθαμε, δεν βιάζεται να κάνει πρόβες. Γνωρίζει καλά -κατά τους συνεργάτες του- ότι το θέμα του χρέους παραμένει ανοικτό μέχρι να αποφανθεί το ΔΝΤ περί του πλαισίου που συζητήθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας: αν βρει τα τρία στάδια (κυρίως το τρίτο, το μακροπρόθεσμο) ήσσονος αποτελεσματικότητας, θα προβάλει άλλο αίτημα, απειλώντας με παραμονή εκτός ελληνικού προγράμματος -κάτι που δεν θέλει ο Β. Σόιμπλε, ο οποίος όμως δεν επιθυμεί την αποχώρηση του Ταμείου.

Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 24 Μαΐου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v