Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2016

Παραχώρησαν οικόπεδο 2 στρεμμάτων με 300 ευρώ τον μήνα

Παραχώρησαν οικόπεδο 2 στρεμμάτων με 300 ευρώ τον μήνα

Για τις 20 Απριλίου είχε προγραμματιστεί αλλά αναβλήθηκε λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η εκδίκαση της υπόθεσης με την παραχώρηση ακινήτου του ΟΛΠ στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έναντι συμβολικού μηνιαίου εσόδου, το 2011, επί διοίκησης Γ. Ανωμερίτη.

Στο Πλημμελειοδικείο Πειραιά έχει παραπεμφθεί το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του OΛΠ, με το αιτιολογικό πως στις 8 Ιουνίου 2011 αποφάσισε την παραχώρηση στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, για χρονικό διάστημα 35 ετών, δηλαδή μέχρι και το 2046, έκταση της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Δραπετσώνας συνολικού εμβαδού 1.707 τετραγωνικών μέτρων «έναντι του συμβολικού ανταλλάγματος των 300 ευρώ για κάθε μήνα».

Στη σχετική κλήτευση αναφέρεται πως «με τον τρόπο αυτό παρέβησαν το καθήκον της υπηρεσίας τους», καθώς τέτοιου είδους παραχώρηση ήταν αντίθετη με τη νομοθεσία που προέβλεπε πως η χερσαία ζώνη λιμένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως «την εξυπηρέτηση της εμπορικής, επιβατικής, ναυτιλιακής, τουριστικής και αλιευτικής κίνησης και γενικότερα της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα, ή για τη στέγαση λιμενικών αρχών ή δημόσιων υπηρεσιών».

Αναφέρεται, επίσης, πως με την απόφαση προσπόρισε «παράνομο οικονομικό όφελος» ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς απέκτησε την έκταση «έναντι ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος», με «αντίστοιχη ζημία» της εισηγμένης εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v