Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2007

”Πανικός” χθες στην ΕΧΑΕ

Πραγματικά… ”πανικός” (με την καλή έννοια) έγινε χθες στα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΧΑΕ και του χρηματιστηρίου, καθώς προσήλθε το... σύνολο της αγοράς.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο δήμαρχος Αθήνας κ. Ν. Κακλαμάνης, υφυπουργοί, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, η ηγεσία της Κεφαλαιαγοράς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, χρηματιστές, στελέχη, προηγούμενοι πρόεδροι του χρηματιστηρίου, όλοι (με ελαχιστότατες εξαιρέσεις) έκαναν το πέρασμά τους, σε μια γιορτή που τα είχε… όλα.

Μέχρι και… δωράκι είχε, αφού, αν καταλάβαμε καλά, ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ. Ιάκ. Γεωργάνας στη σύντομη ομιλία του υποσχέθηκε μείωση των χρεώσεων τόσο για τις εισηγμένες όσο και για τους επενδυτές!

Τον κ. Αλογοσκούφη δεν τον ακούσαμε να λέει κάτι για την εξάλειψη του παράλογου πλέον φόρου ”επί των πωλήσεων”. Έχουμε όμως λόγους να πιστεύουμε ότι θα πειστεί να το κάνει σύντομα. Διότι η MiFID μπήκε από χθες σε εφαρμογή και τα περιθώρια είναι πια περιορισμένα.

Μην το σοβαρέψουμε όμως πάλι το πράγμα.

Γιορτή ήταν χθες για το ελληνικό χρηματιστήριο, έναν θεσμό που -για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους- ο Καπράλος τον παρέλαβε μίζερο και ολίγον… ”παρακατιανό” και λίγο-λίγο κατάφερε να του δώσει τη ”λάμψη” που του αξίζει.

Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που θεωρείται απόλυτα επιτυχημένος στο έργο του. Και δεν το λέμε εμείς αυτό, το συζητούσαν χθες μεταξύ τους αρκετοί εκ των παρισταμένων (κι όχι σε στιγμή που τους… άκουγε).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v