Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Παρ 29 Ιουλ

«Ναυμαχία» Ύδρας - Λαυρίου για τη... «χρυσή» βραχονησίδα

«Ναυμαχία» Ύδρας - Λαυρίου για τη... «χρυσή» βραχονησίδα

Σε μήλον της έριδος μεταξύ Ύδρας και Δήμου Λαυρεωτικής έχει αναδειχθεί η βραχονησίδα Άγιος Γεώργιος ανοικτά του Σουνίου. Το νησί σήμερα διοικητικά ανήκει στον δεύτερο, ενώ μέχρι πριν από καμιά δεκαριά χρόνια ανήκε στην Ύδρα.

Προς τι λοιπόν το «μίσος και ο αλληλοσπαραγμός» μεταξύ των δύο Δήμων και οι συνεχείς παρεμβάσεις του Δήμου Ύδρας σε κάθε κυβερνητικό αρμόδιο για την επιστροφή του νησιού στα όρια της ηρωικής Ύδρας;

Τι άλλο από το οικονομικό όφελος. Από κει λοιπόν που το νησάκι το πολύ πολύ να αξιοποιούνταν ως βοσκότοπος, τώρα θα αρχίσει να γεννάει «ευρώπουλα», αφού άρχισε να λειτουργεί μεγάλο αιολικό πάρκο της ΤΕΡΝΑ.

Οπότε ένα 2,5% των εσόδων του θα κατανέμονται στον δήμο και στους καταναλωτές ηλεκτρικού. Και δεν μιλάμε για μικρά ποσά, αλλά για 350-500.000 ευρώ τον χρόνο.

Το μέτρο της επιστροφής ποσοστού των εσόδων των αιολικών στις τοπικές κοινωνίες ισχύει εδώ και κάποια χρόνια.

Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στο σκέλος που αφορά στις επιστροφές προς τους καταναλωτές δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Ενώ δηλαδή είναι γνωστό το τελικό ποσό, ακόμη και ανά δήμο, δεν έχει γίνει κατορθωτό να επιμεριστούν τα ποσά στους τελικούς δικαιούχους καταναλωτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v