Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2002

Με PLIAS και IDEAL τι γίνεται.... λεβέντες;

Τώρα με την εισαγωγή της CC HBC στη Wall Street, κατά τη διάρκεια της οποίας η ομάδα μετόχων της Kar-Tess, αναμένεται να μεταβιβάσει περίπου 8,3 εκατ. μετοχές, (η τρέχουσα τιμή είναι στα 15+ ευρώ) να υποθέσουμε ότι μπορεί να ελπίσουν σε ...καλύτερες μέρες οι εισηγμένες (όχι στη Wall, αλλά στη Σοφοκλέους) εταιρίες PLIAS και IDEAL;

Ως γνωστόν ο όμιλος Λεβέντη, αποτελεί ισχυρό μέτοχο όχι μόνον στην Coca Cola ΗBC, η οποία δικαίως θεωρείται μια από τις καλύτερες εταιρίες της Σοφοκλέους, αλλά και στις άλλες δύο σαφώς μικρότερες και επουδενί συγκρίσιμες εταιρίες.

Οι οποίες όμως, τη ”χρυσή εποχή” του 1999 γέμισαν υποσχέσεις τους επενδυτές, υποσχέσεις που όπως και να το κάνουμε είχαν ως ”εγγύηση” και τα ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα των μετόχων τους χωρίς όμως να ικανοποιήσουν τελικά έστω και στο ελάχιστο, τις προσδοκίες.

Για την ιστορία μάλλον θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η PLIAS κατέγραψε στο α΄ εξάμηνο του 2002 ζημίες ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, με τζίρο μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2001!

Ομοίως, το group IDEAL, κατέγραψε στο εξάμηνο μείωση τζίρου 31% σε σχέση με το α΄εξάμηνο του 2001 και ζημίες σχεδόν πενταπλάσιες, συνολικού ύψους 4,73 εκατ. ευρώ!!!

Σημειωτέον ότι και οι δύο αυτές εταιρίες κατατάσσονται στη 4η και την 7η θέση μεταξύ των εισηγμένων εταιριών που παρουσίασαν λειτουργικές ζημίες προ δηλαδή των τόκων!!!

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θα ενισχυθούν, πώς και πότε, για να ξεπεράσουν την κρίση, προς όφελος και των (μικρο)μετόχων τους, που δεν έχουν άλλες κότες με ...χρυσά αυγά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v