Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 10 2016

Tips από τα αποτελέσματα της Eurobank

Tips από τα αποτελέσματα της Eurobank

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Η Eurobank είναι τελικώς η τράπεζα που κέρδισε δικαστικά την υπόθεση επιστροφής του έκτακτου φόρου που επιβλήθηκε αναδρομικά στα αφορολόγητα αποθεματικά επί Αλογοσκούφη (ν. 3513/2016).

Μετά από μια ολόκληρη δεκαετία η τράπεζα αναγνώρισε έσοδο φόρου 30,5 εκατ. ευρώ για απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου.

 

VISA: Το ποσό των 38 εκατ. ευρώ σε μετρητά και προνομιούχες μετοχές αξίας 12 εκατ. ευρώ πήρε η Eurobank ως αντάλλαγμα για την πώληση του μεριδίου της στη Visa Europe. Επιπλέον αναγνώρισε 3 εκατ. ευρώ ως παρούσα αξία για σκέλος του τιμήματος που θα καταβληθεί με τη συμπλήρωση τριών ετών.

 

EFSF: Ως τις 19 Αυγούστου ο όμιλος πώλησε ομόλογα EFSF ονομαστικής αξίας 420 εκατ. ευρώ αναγνωρίζοντας κέρδος 12 εκατ. ευρώ.

 

ΠΩΛΗΣΗ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: Κέρδος 5 εκατ. ευρώ έγραψε θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία από την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις ποσού 72 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, από την πώληση καταναλωτικών NPLs στη Ρουμανία, ονομαστικής αξίας 162 εκατ. ευρώ το κέρδος που αναγνωρίστηκε στα λοιπά λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθε σε 6 εκατ. ευρώ.

 

ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ALPHA ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Τα κέρδη από την απόκτηση του υποκαταστήματος της Alpha Bank στη Βουλγαρία ανήλθαν σε 55 εκατ. ευρώ.

 

ΟΦΕΛΟΣ-ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ: Η ετήσια εκτιμώμενη εξοικονόμηση δαπανών, εφόσον αποχωρήσουν περί τους 1000 εργαζόμενους από τις εν Ελλάδι δραστηριότητες, θα ανέλθει σε 38 εκατ. ευρώ.

Το κόστος του υπολογίζεται σε 95 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 62 εκατ. αναγνωρίστηκαν ως πρόβλεψη στο δ' τρίμηνο του 2015. Τα υπόλοιπα 33 εκατ. ευρώ επιβάρυναν, ως έξοδα αναδιάρθρωσης, τα αποτελέσματα εξαμήνου.

 

DTC: Στις 30 Ιουνίου οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια για μετατροπή τους σε οριστικές και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου ανερχόταν σε 4,4 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v