Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 19 2016

Η short list για Πειραιώς & η ελληνική… ιδιαιτερότητα στα κόκκινα

Η short list για Πειραιώς & η ελληνική… ιδιαιτερότητα στα κόκκινα

ΠEΙΡΑΙΩΣ: Στην τελική ευθεία εισέρχεται εκ νέου η διαδικασία επιλογής διευθύνοντος συμβούλου. Αυτή τη φορά, βέβαια, ζητείται και νέος πρόεδρος.

Την προσεχή εβδομάδα, όπως πληροφορείται η στήλη, αναμένεται να παραδοθεί στην Επιτροπή Ανάδειξης και Αξιολόγησης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. η short list που επεξεργάζεται η Egon Zehnder.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο κ. Arne Berggren, ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας.

Υ.Γ. Όσο καθυστερεί η θεσμοθέτηση της κάλυψης έναντι ποινικών ευθυνών για αναδιαρθρώσεις δανείων με «κούρεμα» απαιτήσεων, οι επιλογές θα είναι περιορισμένες, ιδιαίτερα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ μαζί με το σχέδιο διαβούλευσης για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, σταχυολογήσαμε το εξής:

Η Ελλάδα δεν διαθέτει ειδική οδηγία που να έχει εκδοθεί από την τοπική κεντρική τράπεζα, η οποία να ρυθμίζει το πώς αποτιμούν οι τράπεζες εξασφαλίσεις δανείων και πώς και πότε πρέπει να σχηματίζουν ειδικές προβλέψεις για τα δάνεια. Ισπανία, Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν αντίστοιχες οδηγίες. Η δε Ιρλανδία εμφανίζει, σύμφωνα με την ΕΚΤ, τα πιο σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση των Non Performing Exposures (NPEs).

Αντίστοιχη αβελτηρία με την Ελλάδα εμφανίζουν Γερμανία και Ιταλία.

Αυτό εξηγεί, πάντως, γιατί τρέχουν την τελευταία στιγμή οι τράπεζες να σχηματίσουν προβλέψεις, όταν «σκάνε» υποθέσεις όπως η Μαρινόπουλος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v