Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 28 2007

ΑΓΟΡΕΣ: Τα ”μαγικά” νούμερα και η... ανάσα

”Ανάσα” χθες για τους ταύρους στη Νέα Υόρκη, καθώς οι βασικοί δείκτες αντέδρασαν με ένταση (ιδίως την τελευταία μία ώρα) μετά τη μεγάλη πτώση της Δευτέρας.

Πολλοί κάνουν από τώρα λόγο για ολοκλήρωση της διόρθωσης καθώς και οι τρεις δείκτες έγραψαν έστω και οριακά απώλειες πάνω από 10% σε σχέση με τα πρόσφατα υψηλά τους (σ.σ. στην Αμερική μια πτώση των δεικτών κατά 10% αποτελεί τον ”ορισμό” της διόρθωσης).

Ωστόσο η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει ακόμη μεταστραφεί, σύμφωνα τουλάχιστον με την ”τεχνική εικόνα” των δεικτών, που συν τοις άλλοις κινούνται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους 200 ημερών.

Τα ”μαγικά” νούμερα στα οποία θα αποκατασταθεί κάπως η εικόνα των δεικτών τοποθετούνται ελαφρώς υψηλότερα (στην περιοχή των 12.975-13.000 μονάδων για τον Dow Jones, στις 2.585-2.600 για τον NASDAQ και στις 1.440-1.450 μονάδες για τον S&P).

Eιδικά ο τελευταίος ”σπάει καρδιές”, αφού προχθές ισοφάρισε το χαμηλό που είχε κάνει τον Αύγουστο (1.206) κι εν συνεχεία χθες ανέκαμψε έως τις 1.428 μονάδες.

Αυτό που όλοι θεωρούν δεδομένο, ακόμη και οι πιο... ”ταύροι”, είναι ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε για σημαντικό διάστημα μεγάλο volatility, το οποίο στα ελληνικά το λέμε ”βίαιες διακυμάνσεις”.

Υ.Γ.: Αμπού Ντάμπι - τιμές κατοικιών σημειώσατε… 1 χθες!

Η είδηση ότι το αραβικό κρατίδιο θα κάνει ”ένεση” 7,5 δισ. δολαρίων στη Citigroup (με απόδοση… 11% σε ετήσια βάση, παρακαλώ!) επισκίασε τα ”μαύρα νέα” για την πτώση στις τιμές των κατοικιών στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Κι αυτό γιατί η κίνηση των Αράβων ενίσχυσε, λέει, την ”εμπιστοσύνη” στις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v