Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2016

Σφηνάκια για Eurobank, Credicom και Carrefour

Σφηνάκια για Eurobank, Credicom και Carrefour

EUROBANK: Στα 700 άτομα έχουν φθάσει, όπως ακούει η στήλη, οι αποχωρήσεις εργαζομένων με το πρόγραμμα εθελουσίας.

Ο άτυπος στόχος είναι να φύγουν περίπου 1000 άτομα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι μειώσεις από την πώληση non core business assets.

Αν συνυπολογισθεί και η πώληση της Eurolife (σ.σ η Eurobank διατήρησε το 80% και δεν θα ενοποιεί) το προσωπικό μειώνεται επιπλέον κατά 350 άτομα.

CREDICOM: Έπεσαν, όπως πληροφορείται η στήλη, οι υπογραφές μεταξύ του βρετανικού fund Duet και της Credit Agricole για την εξαγορά από το πρώτο του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Credicom.

Το τίμημα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το πρώτο και εύκολο βήμα. Για να επαναδραστηριοποιηθεί η Credicom σε νέες χορηγήσεις και κυρίως για να της δοθεί η άδεια από την ΤτΕ για δραστηριοποίηση και στις καταθέσεις απαιτείται αύξηση κεφαλαίου.

Το ύψος της αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Εκεί πιθανώς θα επανεμφανιστεί δημοσίως ο Άνθιμος Θωμόπουλος μέχρι πέρσι διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, ο οποίος διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το Duet.

CARREFOUR: Μια και πιάσαμε τους Γάλλους και τις άκρως ...επιτυχημένες επενδύσεις στην Ελλάδα να σημειώσουμε ότι οι απαιτήσεις της Carrefour έναντι της Μαρινόπουλος κουρεύονται κατά 90% με βάση το σχέδιο διάσωσης.
Δηλαδή, προβλέπεται να εισπράξει 15 εκατ. από τα 135 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v