Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2016

Ο Στουρνάρας, τα σαλόνια και τα... αλώνια

Ο Στουρνάρας, τα σαλόνια και τα... αλώνια

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά σχεδόν δέκα ώρες(!) κράτησε η κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πολλές οι στιγμές έντασης, καθώς με το «καλημέρα» δεν επετεύχθη συμφωνία για το ύψος των προβληματικών δανείων που ανήκουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν έλειψαν όμως και οι στιγμές που το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη. Μία εξ αυτών, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε να δικαστεί με αυτόφωρη διαδικασία ο διοικητής της ΤτΕ, γιατί εκτίμησε ότι δεν λέει την αλήθεια στην επιτροπή, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές και για τη γνωστή υπόθεση της συζύγου του Γ. Στουρνάρα.

Δεύτερο επεισόδιο η κόντρα με τον Νίκο Νικολόπουλο. «Ποιους καλώ στην Τράπεζα είναι δικό μου θέμα», είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να απαντά: «Α, είναι μαγαζί σας».

«Όχι δεν είναι μαγαζί μου, αλλά καλώ όποιον θέλω εγώ. Δεν θα μου πείτε εσείς ποιον θα καλέσω».

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά, με τον Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει στον πρόεδρο της επιτροπής ότι ως τώρα λειτουργώ ως άνθρωπος του σαλονιού, αλλά αν συνεχιστούν οι προσβολές θα γίνω του αλωνιού...».

Αυτό που πάντως φάνηκε ξεκάθαρα ήταν η στάση του Γιάννη Στουρνάρα για δύο ανθρώπους: για τον προκάτοχό του Γ. Προβόπουλο («ο κος Προβόπουλος είχε τη δυνατότητα να καθαρίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του με την Τράπεζα Aττικής. Δεν το έκανε και το έκανα εγώ») και για τον Γιάννη Βαρουφάκη: «Όταν ο υπουργός Οικονομικών είχε πει στην ΕΚΤ ότι είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας, τι να κάνω εγώ;» αναρωτήθηκε...

Υπήρχαν όμως και στιγμές «αγάπης». Μία εξ αυτών, όταν ο διοικητής της ΤτΕ ξεκαθάρισε ότι έχει άριστη σχέση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το οικονομικό επιτελείο. Μια ακόμα, όταν επανέλαβε τα όσα είπε μετά το ραντεβού με Τσίπρα: η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να επηρεάσει τον ανεξάρτητο ρόλο της κεντρικής τράπεζας.

Ο διοικητής της ΤτΕ πάντως έσπευσε να δώσει και μια είδηση: Δεν έχω πολιτικές βλέψεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v