Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 20 2016

Ο Προβόπουλος, τα capital controls και η έλλειψη... business plan

Ο Προβόπουλος, τα capital controls και η έλλειψη... business plan

Σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε σήμερα ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος προέβλεψε πως θα κάνουν πολλά χρόνια να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα, οπότε και οι εταιρείες ακινήτων πρέπει να ξεχάσουν τις χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες...

«Τα capital controls θα τα πληρώνει η χώρα για πολλά χρόνια» υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά αυτά που είχε δηλώσει και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Τότε βέβαια είχε σπεύσει να «διαφωνίσει» ο Γιάννης Στουρνάρας καθώς κατά τη δική του κατάθεση και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εκτίμησε ότι οι συνέπειες των capital controls με τις σωστές πολιτικές μπορούν να αρθούν γρήγορα. Επικαλέστηκε δε το παράδειγμα της Κύπρου.

Ο Γ. Προβόπουλος συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο πλαίσιο του συνεδρίου Prodexpo για τα ακίνητα. Οπως είπε, όταν η υπερχρέωση οδήγησε σε κατάρρευση τη χώρα, οι κυβερνήσεις πέρασαν στην εύκολη λύση, την αύξηση των φόρων, κάτι για το οποίο έφερε τεράστια ευθύνη η Τρόικα. Πρόσθεσε πως η χώρα στερείται business plan.

Κατά τον κ. Προβόπουλο, ο ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να λειτουργεί σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί εκεί υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα π.χ. μέσω αναπλάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v