Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2007

Aegean: Μη βαράτε το σαμάρι...

Όντως, ο μεγάλος ωφελημένος της κατάρρευσης της Ολυμπιακής είναι η Aegean.

Όπως επίσης η British Airways και η Easy Jet για τις γραμμές της Μεγ. Βρετανίας, η Alitalia για την Ιταλία, η Air France για τη Γαλλία, η Lufthansa για τη Γερμανια, η Tarom για τη Ρουμανία και πάει λέγοντας.

Κι όμως, στα... τηλεδικαστήρια τελευταία όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (θύματα κυρίως της κατάρρευσης της Ολυμπιακής), ψάχνοντας για το εξιλαστήριο θύμα στις πλάτες του οποίου εύκολα θα φορτώσουν την κακοδαιμονία τους, έχουν στην άκρη της γλώσσας τους την Aegean.

Απλώς, λοιπόν, να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε πολύ αργότερα από την πιστοποιημένη κατάρρευση της Ολυμπιακής κι έδωσε μεγάλο αγώνα για να κερδίσει ό,τι κέρδισε.

Δεν φταίει η Aegean για τα διαχρονικά προβλήματα της Ολυμπιακής, ούτε και η ιρλανδική Ryan Air για τα αποτελέσματα των καταγγελιών της.

Αν δεν ήταν αυτή, θα ήταν κάποια άλλη.

Αλλωστε και η βρετανική (αλλά ελληνοκυπριακής πρωτοβουλίας) Εasy Jet κινήθηκε δικαστικά εναντίον της British Airways μερικά χρόνια πριν - και κέρδισε ένα αξιοσέβαστο ποσό στα πλαίσια των δικαιωμάτων που της έδινε η νομοθεσία, ως ανταγωνιστή της Β.Α.

Mάλιστα ο sir Στέλιος (Εasy) Χατζηιωάννου ξεκίνησε την καμπάνια μάρκετινγκ της νεοσύστατης τότε Εasy Jet ταξιδεύοντας με την British Airways και... μοιράζοντας φυλλάδια κατά τη διάρκεια της πτήσης!

Σκεφτείτε να γινόταν αυτό εδώ με στελέχη της Ryan Air ή της Aegean να μοιράζουν διαφημιστικό υλικό της εταιρίας τους στις πτήσεις της Ολυμπιακής.

Το λιγότερο, θα τους είχαν πετάξει από τα αεροπλάνα... εν ώρα πτήσης!

Ας μη βαράμε λοιπόν τζάμπα και βερεσέ την Aegean ή την όποια Aegean που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και δεν έχει τύχει ποτέ ούτε φανερών ούτε κρυφών επιδοτήσεων από το κράτος.

Διότι η επιβίωσή της εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το αν οι πολίτες την επιλέγουν για να ταξιδέψουν...

Υ.Γ.: Μας αρέσει που το Δημόσιο έφτιαξε λέει την ”ΠΑΝΘΕΟΝ” για να έχει ”έτοιμη” εταιρία που θα αντικαταστήσει την Ολυμπιακή, αν και όποτε επέλθει το μοιραίο λόγω των οικονομικών προβλημάτων της τελευταίας.

Και την έχει με 25 άτομα προσωπικό (!) εδώ και δύο χρόνια, που πληρώνονται λέει για να τη ”στήσουν”, σαν να είναι το... γεφύρι της Άρτας.

Κορυφαίος... μάνατζερ το Δημόσιο σε κάθε έκφρασή του. Φανταστείτε να στήνονταν με αυτούς τους ρυθμούς οι εταιρίες και στον ιδιωτικό τομέα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v