Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2007

”Ξεφώνημα” μέσω... Internet!

Στην Αμερική έχει γίνει θέμα εδώ και χρόνια, τώρα φαίνεται ότι το φαινόμενο έρχεται ”δυνατά και στη χώρα μας, ξεκινώντας απο τις ίδιες τις εταιρίες που προσφέρουν σύνδεση στο internet και παρεμφερή προϊόντα τηλεπικοινωνίας.

Βάζεις το όνομα μιας εταιρίας στο Google και πάνω-πάνω βλέπεις τον δικτυακό τόπο της εταιρίας.

Στη συνέχεια όμως αρχίζουν τα… όργανα! Links σε διάφορα blogs και forums στα οποία κάποιοι χρήστες του internet περνούν την εταιρία ”γενεές …δεκατέσσερις”!

Ισως πιο ”άτυχη” απ όλες η On telecoms, στην οποία τα αρνητικά σχόλια ξεκινούν απο την πρώτη σελίδα, κι αμέσως μετά την εμφάνιση του δικτυακού της τόπου.

Το αν τα όσα καταγγέλλονται μέσω Internet για τους διάφορους παρόχους, είναι αληθινά ή όχι, προφανώς η στήλη δεν μπορεί να το αξιολογήσει.

Είναι όμως βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν με ένταση και στην Ελλάδα φαινόμενα ”γκρίζας διαφήμισης”, αλλά και... δυσφήμισης του ανταγωνισμού, μέσω των ανώνυμων ή και ψευδεπίγραφων σχολίων σε διάφορες γωνίες του internet.

Λύσεις σε αυτό το θέμα δεν έχουν βρει ακόμη, ούτε στο εξωτερικό.

”Χαράς ευαγγέλια” λοιπόν για τους διάφορους επαγγελματίες του χώρου της προβολής και των δημοσίων σχέσεων, που ειδικεύονται σε… πολύ ”below the line activities”. Διότι το ίδιο έχει γίνει και στις ΗΠΑ!

Αυτες οι δραστηριότητες βέβαια, δεν είναι απλά ”below the line”, μάλλον είναι ”below the... belt”!

ΥΓ: Τα ίδια βεβαίως συμβαίνουν λίγο-πολύ και στα χρηματιστηριακά, μόνο που εκεί υπάρχει η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, οπότε τα πράγματα γίνονται -έστω και λίγο- πιο δύσκολα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v