Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2007

ΔΕΗ: Μυρίζει… πολιτικό ξεπούλημα (update)

Μπορεί το χθεσινό... ”ντού” της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, να ακύρωσε οποιαδήποτε συζήτηση-απόφαση για το θέμα RWE, τίποτα όμως δεν αλλάζει επι της ουσίας, στο χθεσινό σχόλιο, αφου το θέμα θα επανέλθει στην ”ατζέντα” στις αρχές του έτους.

Δυστυχώς, τέτοια λυπηρά φαινόμενα ”τσαμπουκαλίδικου” συνδικαλισμού της δεκαετίας του 80, φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή το... μοναδικό ανάχωμα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης!

Επι της διαδικασίας οι συνδικαλιστές έχουν απόλυτο δίκιο. Η διοίκηση μιας κρατικής (κατα πλειοψηφία) εταιρίας, αρνείται να κάνει διεθνή διαγωνισμό για ένα σοβαρότατο θέμα!

Τι λέγαμε χθες:

Πολιτικά προαποφασισμένο ξεπούλημα της ΔΕΗ στα γερμανικά συμφέροντα μυρίζει πλέον εντονότατα η ιστορία της… συνεργασίας με την RWE.

Όπως προκύπτει από τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, μετά τον σάλο που δημιούργησε η αποκάλυψη μνημονίου συνεργασίας με τον γερμανικό κολοσσό (που προωθήθηκε εν κρυπτώ και ουσιαστικά παρέδιδε το μέλλον της ΔΕΗ στην RWE), είχαμε απλώς μια ”διπλωματική αναδίπλωση”.

Όταν έγινε η αποκάλυψη, οι πολιτικοί προϊστάμενοι (δηλαδή πρωτίστως ο κ. Φώλιας) έκαναν τους… Κινέζους κι έβγαλαν τον κ. Αθανασόπουλο στη ”σέντρα”, παρουσιάζοντάς τον περίπου ως… τρελό, μια και μόνο ένας τρελός θα προωθούσε τέτοια ευρύτατη συμφωνία ”στρατηγικής συνεργασίας” στη ΔΕΗ, χωρίς πολιτική ”ευλογία”.

Με τα χθεσινά όμως αποκαλύπτεται, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, ότι το μνημόνιο πάει να περάσει σε… δόσεις με συμφωνίες που έχουν κρυφά προσαρτήματα και… προεκτάσεις!

Κανένας διεθνής διαγωνισμός, καμία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, τίποτε απολύτως.

Αποφασίζουν, διατάσσουν και ιδιωτικοποιούν ”από το παράθυρο” τη ΔΕΗ χωρίς κανένα εμφανές αντάλλαγμα.

Υ.Γ.: Θυμίζουμε προηγούμενο σχόλιο της στήλης που έκανε αναφορά στην –εντεινόμενη πλέον- φημολογία για ενδιαφέρον της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ και τη συνδύαζε με την υπόθεση RWE στη ΔΕΗ.

Μετά τους Γάλλους (Γενική και Εμπορική Τράπεζα) φαίνεται ότι ήρθε η ώρα των Γερμανών.

Η κυβέρνηση κάνει… business, μοιράζει παιχνίδι ”στα μουλωχτά” και στα... γρήγορα - και δεν μας λέει τίποτα για τα ανταλλάγματα!

Η αντιπολίτευση, από την άλλη, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου κι όταν ξυπνάει νομίζει ότι βρίσκεται στο… 1981.

Τι τραβάμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v