Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2002

Μέρισμα σε...είδος (και με δόσεις)

H κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική ακτοπλοία έχει ήδη οδηγήσει τη μη-εισηγμένη εταιρία ΛΑΝΕ (Λασηθιωτική) σε όχι και τόσο πρωτοποριακές λύσεις για την... αντικατάσταση του μερίσματος προς τους μετόχους.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση η οποία βρίσκεται σε περίοπτες θέσεις στα πλοία της εταιρίας, οι μέτοχοι που κατέχουν έως 1000 τεμάχια δικαιούνται ”μπλε κάρτας” και όσοι έχουν πάνω από 1000, δικαιούνται... ”χρυσαφί” κάρτας (sic) με τις οποίες απολαμβάνουν διαφόρων ”προνομίων”.

Οπως κάποιες εκπτώσεις στα εισητήρια και...προτεραιότητα όταν υπάρχουν ελεύθερες καμπίνες (ενίοτε το καλοκαίρι γίνεται σκοτωμός μεταξύ των επιβατών για το ποιός θα κοιμηθεί και ποιός ”θα τη βγάλει” στην... καρέκλα).

Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι στο εξωτερικό η διανομή μερίσματος συνδυάζεται και με διάφορα ”προνόμια” προς τους μετόχους (τα λεγόμενα perks), χωρίς όμως να...αντικαθίσταται από αυτά, η στήλη έχει να προτείνει την επέκταση του ”θεσμού” αυτού.

Για τις ακτοπλοϊκές ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει (και κρίνοντας από τα αποτελέσματα και τα χρέη άλλη διέξοδος δεν φαίνεται να υπάρχει). Αλλωστε, τώρα με τα ηλεκτρονικά μετοχολόγια όλα γίνονται.

Ωστόσο, ανάλογα ωφέλη μπορούν να παράσχουν στους ευτυχείς(;) μετόχους τους και διάφορες εταιρίες της λιανικής που εσχάτως...ζορίζονται.

Ενα ...παντελονάκι ”επώνυμο” ο ένας, ραδιοκασετοφωνάκι ο άλλος, εκπτωτικό κουπόνι ο τρίτος, κομπιουτεράκι και ...αναλώσιμα από το ”στοκ”, όλο και κάτι θα γίνει.

Στο κάτω κάτω ο λαός μας χρόνια τώρα λέει ”Απ’ τ’ ολότελα, καλή και η Παναγιώτενα”!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v