Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2008

Μάχες αγοραστών και πωλητών σε Χ.Α. και ΧΠΑ

Για πρώτη φορά χθες τα flows των ξένων ήταν μικτά.

Σε Εθνική, Alpha, EFG Eurobank και Πειραιώς βγήκαν από Citigroup και Credit Suisse όχι μόνο πωλήσεις αλλά και αγορές. Καθαρός αγοραστής ήταν η Citigroup σε ΔΕΗ και Coca Cola. Στην τελευταία υπήρχαν αγορές και από τη Merrill Lynch.

Τα flows των ξένων ήταν μικτά από την αρχή της συνεδρίασης, κι αυτό ενθάρρυνε τα long πονταρίσματα που είχαν ξεκινήσει μεγάλα εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια ”δειλά-δειλά” από τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Χθες ενέτειναν τις long τοποθετήσεις τους καθώς η αγορά έδωσε και μεγάλες ευκαιρίες στα Παράγωγα.

Λόγω της πίεσης να πουληθούν μετοχές οι οποίες είχαν αγοραστεί με ενέχυρα που πλέον είχαν υποχωρήσει κάτω από το περιθώριο ασφαλείας, αλλά και των stop loss πωλήσεων που δεν είχαν προλάβει να εκτελεστούν τη Δευτέρα (ουρά πωλήσεων δηλαδή), οι ΑΧΕ περίμεναν ότι χθες το Χ.Α. θα άνοιγε με βαθιά πτωτική κίνηση.

Όπερ και εγένετο.

Στην υποκείμενη, λόγω των μικρών όγκων οι αγοραστικές ευκαιρίες ήταν περιορισμένες. Στα Παράγωγα, όμως, οι όγκοι επέτρεπαν ανετότερες κινήσεις.

Με τον 20άρη να υποχωρεί ως τις 2.166 μονάδες (στην υποκείμενη) και 2.144 μονάδες στα Συμβόλαια, βγήκαν μεγάλα πονταρίσματα από την πλευρά των Long.

Έτσι, ενώ υπολόγιζαν να κάνουν το wash out στην περιοχή των 2.270 μονάδων, το πραγματοποίησαν σημαντικά χαμηλότερα και πέτυχαν να κλείσουν τον 20άρη στην υποκείμενη στις 2.268 μονάδες.

Ήταν η πρώτη πύρρειος νίκη των αγοραστών!

Να δούμε και τη συνέχεια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v