Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2008

Η άνοδος, το short covering και τα... ντιλάκια!

”Κάποιοι σήμερα ίσως ψάχνουν να βρουν μήπως και χθες είδαμε τον ’πάτο’ στη Wall Street”, γράφαμε χθες, ”καθώς το γύρισμα ήταν πράγματι εντυπωσιακό”.

Και προσθέταμε ότι ”επ’ αυτού βεβαίως δεν έχουμε σίγουρη απάντηση, καθότι δεν είμαστε… φακίρηδες. Δεν το θεωρούμε όμως ιδιαίτερα πιθανό.

Είναι πολύ πιθανό, ωστόσο, ότι θα έχουμε επιτέλους μια αντίδραση σήμερα και στη Σοφοκλέους (παρά την άρνηση του ’κακού’ Τρισέ της ΕΚΤ να ακολουθήσει τη FED).

Έτσι, βέβαια, θα αποδειχτεί για μία εισέτι φορά ότι η θεωρία του decoupling είναι μάλλον για… γέλια (ή κλάματα)”.

Αυτά γράφαμε χθες και η αγορά όχι απλώς αντέδρασε, υπέρ...αντέδρασε. Αυτό από μόνο του όμως δεν λέει πολλά πράγματα.

Μετά το σφυροκόπημα κάποιοι ήταν διψασμένοι για άνοδο και κάποιοι άλλοι, οι λεγόμενοι και... ”σορτάκηδες”, βρέθηκαν να καίνε τα δάχτυλά τους.

Προκειμένου λοιπόν να μην καούν εντελώς, ενεργοποίησαν το αποκαλούμενο ”short covering” (αγόραζαν δηλαδή μετοχές που είχαν προηγουμένως σορτάρει), με αποτέλεσμα να ενισχύσουν την ανοδική τάση και να δούμε αυτά που είδαμε, όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στις ευρωπαϊκές.

Γι’ αυτό και να μας συγχωρείτε, αλλά δεν θα βιαστούμε να πανηγυρίσουμε.

Υ.Γ.: Γράφαμε επίσης χθες: ”Σήμερα - αύριο, λέει το... ένστικτό μας, δεν αποκλείεται να σκάσουν και 1-2 ’ντιλάκια’, καθότι, όπως είπαμε προ ημερών, υπάρχουν ακόμη στην αγορά μας deals που ’ψήνονται’…”

Το ένα... έσκασε ήδη, όπως θα διαβάσατε σε άλλες σελίδες του euro2day.gr. Tο επόμενο είναι ακόμη στον... φούρνο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v