Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2016

Η απαίτηση του ΤΧΣ από Πειραιώς και οι αλλαγές στις εκκαθαρίσεις

Η απαίτηση του ΤΧΣ από Πειραιώς και οι αλλαγές στις εκκαθαρίσεις

ΤΧΣ- ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Μέρος του τιμήματος (σ.σ 90 εκατ. ευρώ), που εισέπραξε η Τράπεζα Πειραιώς από την πώληση του 100% της ΑΤΕ Ασφαλιστική, διεκδικεί το ΤΧΣ.

Όπως αναφέρει η εξαμηνιαία οικονομική κατάσταση του Ταμείου, το ΤΧΣ έχει την παραπάνω απαίτηση «λόγω κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού της ΑΤΕ Ασφαλιστική» όταν αυτή μεταβιβάστηκε μαζί με τα υπόλοιπα υγιή στοιχεία της ΑΤΕ στην Πειραιώς.

Το ύψος της απαίτησης του ΤΧΣ δεν «δύναται να προσδιοριστεί με ακρίβεια» όπως αναφέρεται.

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ:  Υψηλότερη ταχύτητα στην προσπάθεια ανάκτησης μέρους των κεφαλαίων, που δόθηκαν για την εξυγίανση τραπεζικών ιδρυμάτων, ζητά, όπως πληροφορείται η στήλη, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Για το λόγο αυτό, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία των υπό εκκαθάριση τραπεζών και την Επιτροπή Ειδικών Εκκαθαρίσεων.

Σχετικές προτάσεις έχει υποβάλει, από τον προηγούμενο μήνα, η PQH, με την ιδιότητα του εκκαθαριστή για όλες τις υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες.

Οι προτάσεις αποβλέπουν σε πιο αγοραία κριτήρια, τόσο στις ρυθμίσεις, όσο και στις εκποιήσεις- πωλήσεις, ώστε να τρέξει ταχύτερα η εκκαθάριση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v