Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2008

Ηellas Can:Πώς εξηγούνται (πλήρως) οι αντιδράσεις

Η πλευρά του κ. Τζιβέλλη και των άλλων μετόχων της μειοψηφίας υποστηρίζει ότι για δεύτερη φορά η διοίκηση της Crown Hellas Can προσπαθεί –μέσα από νέα δημόσια πρόταση- να τους πάρει τις μετοχές για ”ένα κομμάτι ψωμί”.

Και αυτό γιατί η προτεινόμενη τιμή εξαγοράς (7,75 ευρώ) οδηγεί σε κεφαλαιοποίηση 186,5 εκατ. ευρώ για μία πολυεθνική εταιρία που έχει καθαρό ταμείο 60,7 εκατ. ευρώ.

Και που μέσα στο εννεάμηνο του 2007 σημείωσε EBITDA 28,5 εκατ. ευρώ!

Κατά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχουν εκφραστεί και έντονα παράπονα έναντι της στάσης που τηρεί η διοίκηση της εισηγμένης, η οποία –σύμφωνα με το ”κατηγορητήριο”- θα έπρεπε να δρα προς όφελος ΟΛΩΝ των μετόχων της εταιρίας και όχι υπέρ του βασικού και σε βάρος των υπολοίπων.

Για παράδειγμα, η διοίκηση της Crown Hellas Can δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό έργο προκειμένου να στηρίξει με νόμιμο τρόπο τη μετοχή, λες και είχε κάθε συμφέρον να στείλει τον τίτλο στο… απόλυτο περιθώριο.

Σαν να ήθελε να εκδικηθεί τους μικρομετόχους για το ”όχι” που είχε εισπράξει κατά τη δημόσια πρόταση του 2003.

Έτσι, τουλάχιστον από την υποβολή της πρώτης δημόσιας πρότασης το 2003 έως και σήμερα η διοίκηση της πολυεθνικής Crown Hellas Can:

•Δεν συμμετείχε ούτε σε ένα roadshow στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

•Δεν οργάνωσε καμία παρουσίαση της εταιρίας στο επενδυτικό κοινό.

•Δεν ενδιαφέρθηκε να παρουσιαστεί καμία φορά ούτε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ούτε και στον ΣΜΕΧΑ.

•Δεν εξέδωσε ούτε ένα δελτίο Τύπου για να τονώσει το ηθικό των μετόχων μειοψηφίας. Δελτίο Τύπου δεν εκδίδεται ούτε και για την παρουσίαση των τριμηνιαίων και ετήσιων αποτελεσμάτων!

•Δεν κάλεσε ούτε μία φορά τους δημοσιογράφους για ενημέρωση.

•Έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα ενταχθεί στη Διεθνή Αγορά του Χ.Α.

•Δεν προσέλαβε φυσικά ποτέ ειδικό διαπραγματευτή.

• Δεν έχει γνωστοποιήσει για τυχόν προτάσεις της προς τον βασικό μέτοχο, προκειμένου ο τελευταίος να μειώσει μέσα από placements το ποσοστό του.

Διόλου τυχαίο λοιπόν που εξαγριώθηκαν οι μέτοχοι της εισηγμένης...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v