Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2017

Ενας τομέας της οικοδομής που... ανθεί

Ενας τομέας της οικοδομής που... ανθεί

Τεράστια περιθώρια ανάπτυξης έχει ο τομέας της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στη χώρα μας, ειδικά όταν λόγω της κρίσης έχουν περιοριστεί οι επενδύσεις σε νέες, πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Η Grivalia, για παράδειγμα, σχεδιάζει να επενδύσει άμεσα άλλα 10 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση τμήματος του χαρτοφυλακίου της, είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Γιώργος Χρυσικός.

Ο κ. Χρυσικός υποστήριξε πως μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί για τον ίδιο σκοπό περί τα δέκα εκατομμύρια, με επίκεντρο το Green Plaza στο Μαρούσι και άλλα τέσσερα μικρότερα έργα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το συγκρότημα γραφείων που στεγάζει υπηρεσίες της Eurobank στον Ταύρο, το κτίριο γραφείων της Oriflame στο Μαρούσι, όπως και η έδρα της GE επίσης στο Μαρούσι.

Σημαντικές επενδύσεις έγιναν και για την αναβάθμιση των ψυκτικών θαλάμων στο κέντρο logistics της Grivalia στα Οινόφυτα, με αποτέλεσμα να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 70%.

Με το νέο κύμα επενδύσεων προωθείται η αναβάθμιση του τεράστιου συγκροτήματος στη Νέα Ιωνία (πρώην έδρα της «Αθήνα 2004»), καθώς και συγκροτημάτων σε Μοσχάτο και Άλιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v