Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 1 2017

Οι ασφαλιστικές, τα τροχαία και τα νούμερα… που καίνε!

Οι ασφαλιστικές, τα τροχαία και τα νούμερα… που καίνε!

Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς εξέφρασαν την ευχή τους να μειωθούν δραστικά στο μέλλον τα τροχαία ατυχήματα.

Η αλήθεια είναι πως η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αλλά και πολλοί άλλοι φορείς έχουν αναλάβει κατά το παρελθόν σειρά δράσεων, προκειμένου να ενημερώσουν τους οδηγούς για το θέμα της προσεκτικής οδήγησης (πρωτίστως για κοινωνικούς-ανθρωπιστικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους καθώς λιγότερα ατυχήματα σημαίνουν και χαμηλότερα ασφάλιστρα), ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται τα αποτελέσματα των κινήσεων αυτών είναι περιορισμένα.

Όπως βλέπουμε στον παρατιθέμενο πίνακα, ο αριθμός των ατυχημάτων έχει μειωθεί μεν τα τελευταία χρόνια, πλην όμως αυτό αποδίδεται κυρίως στις μειωμένες μετακινήσεις των οχημάτων (λόγω της οικονομικής κρίσης) και δευτερευόντως στη σταδιακή βελτίωση του οδικού δικτύου και στα ασφαλέστερα νέα οχήματα.

Άλλωστε, με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2015, το 45,2% των επικίνδυνων παραβάσεων αφορούσαν την υπερβολική ταχύτητα, το 7,8% μη χρήση κράνους, το 7,7% μη χρήση ζώνης ασφαλείας και το 7,6% μέθη, γεγονός που δείχνει τη συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών.

ΥΓ: Όπως δείχνουν τα στοιχεία του δεύτερου πίνακα, η αύξηση των ελέγχων για μέθη απέδωσε κάποιους καρπούς, καθώς παρατηρήθηκε μικρή μείωση της σχετικής παραβατικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v