Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 29 2008

Το χθεσινό ”θαύμα” και ο... Θεός της Πειραιώς!

Κα-τα-πλη-κτι-κό!

Χθες η μετοχή της Πειραιώς είχε πραγματικά αυτό που λέμε… ”θαυμαστή” συμπεριφορά.

Τι θα έβλεπε κάποιος κοιτώντας χθες τα στατιστικά του τέλους;

Ότι έκλεισε στα 20,40 ευρώ με απώλειες 1,83%, έχοντας κάνει 3.283 πράξεις, με συνολικό ημερήσιο όγκο 4,5 εκατ. τεμάχια, από τα οποία τα 560.930 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Καλά ως εδώ. Το θέμα όμως είναι τι ΔΕΝ θα έβλεπε.

Δεν θα έβλεπε ότι η εικόνα αυτή διαμορφώθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά στο διάστημα των τελευταίων… 20 λεπτών και στις δημοπρασίες.

Δεν θα έβλεπε, ειδικότερα, ότι στις 16:10 η μετοχή έκανε πράξεις στο χαμηλό ημέρας των 18,72 ευρώ (δηλαδή με απώλειες… 9,91%!!!) κι ότι ως εκείνη την ώρα είχε κάνει από το πρωί 2,5 εκατ. τεμάχια, κινούμενη πτωτικά.

Κι όμως, λίγο πριν ξεκινήσουν οι δημοπρασίες του κλεισίματος (μέσα σε διάστημα… 20 λεπτών) έγιναν πράξεις συνολικού όγκου… 1,5 εκατ. τεμαχίων και η τιμή ανέβηκε στα… 20,22 ευρώ!

Κι όταν τελείωσαν και οι δημοπρασίες του κλεισίματος, η πτώση είχε περιοριστεί από το -9,91% στο -1,83% (!) με συνολικό όγκο 4,5 εκατ. τεμάχια!

”Μήπως έγιναν τα πακέτα εκείνη την τελευταία μισή ώρα;”, θα ρωτήσετε.

Αμ δε! Μόνο ένα έγινε, στις 16:15, κι αυτό ήταν 200.000 τεμαχίων και στη χαμηλή τιμή των 19 ευρώ.

Καλά, θα πείτε, ”και τι συνέβη μέσα στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και η μετοχή που είχε χάσει τον μπούσουλα -και κόντευε να κλειδώσει στο limit down- γύρισε… σφεντόνα προς τα πάνω και κόντεψε να κλείσει στα ίσα της;”.

Ε, λοιπόν, θαύμα παιδιά μου, θαύμα έκανε ο… Θεός της Πειραιώς και ξεφύτρωσαν φανατικοί (και... βιαστικοί, ε;) αγοραστές.

Διότι τίποτα δεν άλλαξε ανάμεσα στις 16:10 και στις 16:30. Ούτε φήμες, ούτε στοιχεία, ούτε ειδήσεις, ούτε τίποτα.

Τι άλλο να σας πούμε, ομολογουμένως δεν ξέρουμε.

Ίσως πρέπει να ρωτήσουμε τη… CESR, να ενημερωθούμε.

Αυτοί εκεί οι… Ευρωπαίοι, απ’ ό,τι καταλάβαμε (αφού αποφάσισε να τους ρωτάει και ο κ. Πιλάβιος) πρέπει να είναι αυθεντίες στα ”καυτά” θέματα των αγορών, οπότε κάτι παραπάνω από μας τους κουτούς μπορεί να ξέρουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v