Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2008

Ενδιαφέρον των ”ισχυρών” για Mediterra (update)

Λέγαμε απο χθες για τη Μediterra, στο παρακάτω σχόλιο, αλλά στη ”κουτσή” συνεδρίαση της Δευτέρας μας έκανε εντύπωση η άνοδος της κατα σχεδόν 5% με ΣΥΝΟΛΙΚΟ όγκο... 100 τεμαχίων (δηλαδή... 300 ευρώ!) και δεν μπορούμε να μην το σχολιάσουμε.

Μας θύμισε πολύ παλιές εποχές...

Λέγαμε χθες:

”Ξεκίνησε προ ημερών η διαπραγμάτευση της δεύτερης εταιρίας της Εναλλακτικής Αγοράς, της Mediterra, που είναι θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συγκαταλέγονται ισχυρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου: Η οικογένεια Βενιάμη, η οικογένεια Τσάκου, η οικογένεια Σαρόγλου, η εισηγμένη εταιρία Κορρές κ.ά.

Και το ερώτημα που τίθεται, βέβαια, είναι γιατί αυτοί οι τόσο ισχυροί επιχειρηματίες αγόρασαν ποσοστά σε μια μικρή εταιρία, η οποία, ουσιαστικά, μόλις έχει δημιουργήσει την υποδομή προκειμένου να ”πετάξει” μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους παραπάνω επιχειρηματίες κατάγονται από τη Χίο μάλλον αποτελεί μέρος μόνο της απάντησης.

Κύκλοι της αγοράς υποπτεύονται ότι όλο και κάποια έμμεση συνέργια ενδεχομένως να υπάρχει και να τη δούμε να υλοποιείται μέσω συμφωνίας στο μέλλον. Ίσως...

Σε ό,τι αφορά δε την περίπτωση της εισηγμένης Κορρές, υπάρχει συνεργασία των δύο εταιριών εδώ και χρόνια, πλην όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να ισχυροποιηθεί στο μέλλον...

Υ.Γ.: Μέχρι στιγμής η μετοχή πάει... ”σφαίρα” διότι όλοι πιστεύουν ότι έχει προοπτικές. Ωστόσο, καλό είναι να μην ξεχνάμε -ειδικά σε τέτοιες εποχές- ότι άμα πολυανεβαίνουν οι κεφαλαιοποιήσεις, σε σχέση με τα μεγέθη, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v