Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2017

Η κριτική ΕΤΕ στην κυβέρνηση και η θέση της Alpha για Νηρέα-Σελόντα

Η κριτική ΕΤΕ στην κυβέρνηση και η θέση της Alpha για Νηρέα-Σελόντα

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Στη στάση πληρωμών του Δημοσίου απέδωσε η διοίκηση της Εθνικής μέρος της μείωσης των καταθέσεων, κατά το α' τρίμηνο του έτους.

Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα του 2016, η διοίκηση της ΕΤΕ, σχολιάζοντας τη μείωση των καταθέσεων, εξήγησε ότι η μείωσή τους οφείλεται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι το Δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα, για να συγκεντρώνει ρευστότητα, ενόψει λήξεων ομολόγων και πληρωμής χρεολυσίων στο ΔΝΤ.

Αποτέλεσμα είναι -κάποιοι- ιδιώτες να τραβούν λεφτά από καταθέσεις για να πληρώσουν, με τη σειρά τους, φόρους και λοιπές υποχρεώσεις.

Παρότι είπαν την πικρή αλήθεια, οι αναλυτές έμειναν άφωνοι. Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο πράγμα στην Ελλάδα, να ακούς την -εκάστοτε- διοίκηση της Εθνικής να κριτικάρει την κυβέρνηση…

 

ΝΗΡΕΥΣ-ΣΕΛΟΝΤΑ: Ξεκάθαρη θέση υπέρ της πώλησης των Νηρεύς και Σελόντα παίρνει και έμπρακτα η Alpha Bank.

Μετά τη μερική μετοχοποίηση δανείων, το 2015, η Alpha, όπως και οι υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες, πέραν από πιστώτρια τράπεζα είναι και μέτοχος στις δύο μεγάλες εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 ταξινόμησε τα ποσοστά που κατέχει στις δύο εταιρείες, στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο.

Η απόφασή της να ταξινομήσει τα πακέτα μετοχών στα προς διάθεση περιουσιακά στοιχεία έρχεται μετά την κατάθεση του master plan που εκπόνησαν A&M και PwC για τους βέλτιστους τρόπους αποεπένδυσης.

Ένα τρίμηνο πριν είχε αποτιμήσει το σύνολο των συμμετοχών της στις ιχθυοκαλλιέργειες στη συμβολική αξία του 1 ευρώ.

Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v