Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2017

Το παζάρι για τα χρέη της Dionic και η λύση για τη Μύλοι Λούλη

Το παζάρι για τα χρέη της Dionic και η λύση για τη Μύλοι Λούλη

DIONIC: Συνεχίζεται το σίριαλ της διαπραγμάτευσης της DIONIC με πιστώτρια τράπεζα για την ολοκλήρωση της ρύθμισης των δανειακών της υποχρεώσεων, παρά την περυσινή ταμειακή ενίσχυση της εισηγμένης από τους μετόχους της (ΜΟΔ που μετατράπηκε σε ΑΜΚ).

Πάντως, η διοίκηση της DIONIC εκτιμά ότι «μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα ολοκληρώσει τη συνολική αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της με τις συνεργαζόμενες συστημικές τράπεζες, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους της εταιρείας, που θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματά της».

ΥΓ: Στις 28 Απριλίου μπαίνουν προς διαπραγμάτευση 4.450.000 νέες μετοχές (προέκυψαν από τη μετατροπή του ΜΟΔ), όταν το σύνολο των τρεχουσών τίτλων υπό διαπραγμάτευση είναι μόνο 1.417.311.

 

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Σε αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 27 εκατ. ευρώ προχώρησε η Μύλοι Λούλη, με την εκταμίευση δύο ομολογιακών δανείων το α' τρίμηνο της χρήσης.

Επιπρόσθετα, εκταμιεύθηκαν από τα ομολογιακά άλλα 6 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης. Η εταιρεία έχει ακόμη τη δυνατότητα να εκταμιεύσει επιπρόσθετο ποσό ως 7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα δύο ομολογιακά δάνεια, ύψους 30 και 10 εκατ. ευρώ, είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ επί των παγίων στοιχείων της βιομηχανίας εγγράφηκαν υποθήκες και προσημειώσεις συνολικού ποσού 48 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v