Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2002

Οι ... ”κρητικοί” στα ψάρια!

Δεν είναι και τόσο ξαφνικό το ενδιαφέρον του κρητικού λόμπι για τις ιχθυοκαλλιέργειες. Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν ότι οι κρητικοί έχουν εδώ και καιρό σημαντική θέση σε ΔΙΑ και Γαλαξίδι και ότι αυτός ήταν και ο λόγος που οι διοικήσεις των δύο εταιριών αποφάσισαν να προτείνουν στις γενικές τους συνελεύσεις την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους.

Για να διαπιστώσουν αν οι φήμες της αγοράς έχουν τελικά σχέση με την πραγματικότητα. Αν και προσωπικά εκτιμούμε ότι πολύ δύσκολα θα βγάλουν άκρη...

Η έκπληξη της αγοράς είχε να κάνει με την εμπλοκή των... ”κρητικών” με την μετοχή του Νηρέα. Κι εδώ τα σενάρια αρχίζουν και ποικίλουν.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι αγοραστές θέλουν να δώσουν την αίσθηση ενός συνολικότερου παιγνιδιού στον κλάδο και άλλοι ότι όλα όσα βλέπουμε δεν είναι κάτι περισσότερο από μία διευκόλυνση στους τρεις μεγάλους του κλάδου (Νηρέα, Σελόντα και Sea Farm) να πουλήσουν ο ένας τις μετοχές του άλλου και να αποκτήσουν έτσι ρευστότητα!!!

Όπως είναι γνωστό η κάθε εταιρία από τις τρεις μεγάλες του κλάδου έχει αποκτήσει ποσοστά μετοχών των ανταγωνιστών της και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερούνται σήμερα κεφαλαίων που έχουν πραγματικά ανάγκη.



Εντύπωση προκαλεί η ταυτόχρονα φερόμενη είσοδος των κρητικών και σε μία άλλη ”σχετική” εταιρία του κλάδου, την Kego. Εκτός κι αν ετοιμάζεται κάτι συνολικότερο και δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v