Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2017

Η Sunlight, το ομόλογο των 50 εκατ. ευρώ και το όπλο της εξωστρέφειας

Η Sunlight, το ομόλογο των 50 εκατ. ευρώ και το όπλο της εξωστρέφειας

Με όπλο το έντονα εξαγωγικό προφίλ (84% των εσόδων προέρχεται από εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες), η Sunlight προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου, που έχει ως στόχο να αντλήσει 50 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τα επενδυτικά της σχέδια.

Η δημόσια προσφορά έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 14-16 Ιουνίου, ενώ την προσεχή Τρίτη η εταιρεία θα παρουσιάσει τα πλάνα της σε θεσμικούς επενδυτές.

Αξιο προσοχής ότι η επιχείρηση -100% ελληνική, μέλος του ομίλου Π. Γερμανού- απευθύνεται σε μια διεθνή αγορά, αυτή των μπαταριών, με πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Οι προοπτικές αυτές αποτυπώθηκαν και στα οικονομικά αποτελέσματα του 2016, με την εταιρεία να καταγράφει πωλήσεις-ρεκόρ, που αντιστοιχούν σε €168,4 εκατομμύρια και βελτιωμένα EBITDA κατά 28,9% (από €13,4 εκατ. το 2015 σε €17,2 εκατ. το 2016), και να βρίσκεται στο Τop 5 παγκοσμίως, με κριτήριο τις πωλήσεις μπαταριών έλξης.

Να σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε διεύρυνση της συνεργασίας της με την Toshiba και στην αγορά της Νιγηρίας.

Μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας Bisedge, η οποία εδρεύει στη χώρα, η Συστήματα Sunlight εισέρχεται με αυτό τον τρόπο στην αγορά καταναλωτικών μπαταριών της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

Μιας χώρας που λόγω της έλλειψης υποδομών ενέργειας, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αγορές καταναλωτικών μπαταριών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v