Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2017

H απάντηση της Eurobank για το ενδεχόμενο έκδοσης ΜΟΔ

H απάντηση της Eurobank για το ενδεχόμενο έκδοσης ΜΟΔ

Για το αν προτίθεται να κινηθεί, όπως η Alpha Bank, ζητώντας εξουσιοδότηση από τους μετόχους, προκειμένου να έχει την ευχέρεια έκδοσης ΜΟΔ, εντός των επόμενων 12 μηνών, ρωτήθηκε από μέτοχο η διοίκηση της Eurobank.

Η απάντηση ήταν μετρημένη.

Η τράπεζα εξετάζει αντίστοιχες ενέργειες καθώς προσδίδουν ευελιξία, με την υποσημείωση, όμως, ότι θα βοηθούσε ως προς την εκδήλωσή τους, η επάνοδος της χώρας στις αγορές.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες, ίσως, προχωρήσουν, προληπτικά, σε ενίσχυση των κεφαλαίων δεύτερης διαβάθμισης (όχι αυτών που προσμετρώνται στα εποπτικά), εν όψει των τελικών αποφάσεων του Μηχανισμού Εξυγίανσης για το «μαξιλάρι» στοιχείων παθητικού, που μπορούν να «κουρευτούν».

Για να βγουν, όμως, στις αγορές και να επιτύχουν μια σχετικά ανεκτή τιμολόγηση θα πρέπει να προηγηθεί η περαιτέρω μείωση του ρίσκου χώρας και να βγουν από το πανευρωπαικό stress test αλώβητες.

ΥΓ: Όσον αφορά στην υποκατάσταση των προνομιούχων μετοχών στα βασικά εποπτικά κεφάλαια η διοίκηση της Eurobank δήλωσε ότι δεν έχουν ληφθεί, ακόμη, αποφάσεις. Εξετάζεται σειρά επιλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v