Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2017

Το ομόλογο του Μυτιληναίου και το… μοναδικό ερώτημα

Το ομόλογο του Μυτιληναίου και το… μοναδικό ερώτημα

Τουλάχιστον διπλάσιο των 300 εκατομμυρίων ευρώ που ζητά είναι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί μέσω της Δημόσιας Προσφοράς, χωρίς καν να έχουμε φτάσει την τρίτη και τελευταία ημέρα που τρέχει η διαδικασία.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών μεγάλο και όπως έγκαιρα έγραψε το Euro2day.gr, προέρχεται τόσο από θεσμικούς επενδυτές, όσο και από μικροεπενδυτές.

Με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον, όλα δείχνουν πως το επιτόκιο θα κινηθεί στο κάτω εύρος, που έχει προσδιοριστεί σε 3-3,5%.

Πάντως τελευταία ημέρα της δημόσιας προσφοράς αναμένεται περαιτέρω δραστηριοποίηση κυρίως του retail, σημαντικό μέρος των θεσμικών επενδυτών έχει ήδη «μπει», όπως για παράδειγμα η EBRD, που σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της στήλης «γράφτηκε» χθες για 50 εκατ. ευρώ. Ο συγκεκριμένος όμιλος και τα σχέδια αυτού προφανώς αποτέλεσαν εγγύηση για Ελληνες και ξένους επενδυτές, θεσμικούς και ιδιώτες. 

Σε κάθε περίπτωση, το σοβαρό στοίχημα του Ομίλου Χρηματιστηρίου αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που ακούει στο όνομα «αγορά εταιρικών ομολόγων» δείχνει να κερδίζεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη τόσο των επενδυτών όσο και των ίδιων των επιχειρηματιών σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων.

Η συνέχεια θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με… λαμπερή εταιρεία της Κύριας Αγοράς του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v