Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2017

Σφηνάκια για εξαγορές, Apivita και ΧΑΚ

Σφηνάκια για εξαγορές, Apivita και ΧΑΚ

ΧΑΚ: Περιορισμένα τα μερίδια των ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών στη -μικρού μεγέθους (αξία συναλλαγών μόλις 8,41 εκατ. ευρώ στο πρώτο φετινό εξάμηνο)- κυπριακή αγορά.

Έτσι, κατά την προαναφερθείσα περίοδο, την πρώτη θέση κατέλαβε η CISCO (θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου) με 38,63% και ακολούθησαν οι Mega με 24,76%, Argus με 7,76% και Prochoice με 7,18%.

Από ελληνικής πλευράς, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέκτησε η Eurobank (4,62%, έκτη θέση στην κατάταξη).

 

APIVITA: Παρά τους χαμηλούς τόνους (στο επίπεδο της σιωπής...), το deal εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας από την ισπανική Puig έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Παραμένει ωστόσο σε εκκρεμότητα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρία ύψους 15 εκατ. ευρώ (η οποία θα πραγματοποιούνταν με παραίτηση των παλαιών μετόχων), καθώς η έκτακτη Γ.Σ. της εταιρίας που είχε προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου αναβλήθηκε. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαδικαστικές καθυστερήσεις που θα λυθούν σύντομα, ώστε να προχωρήσει η ολoκλήρωση της συμφωνίας.

 

ΕΞΑΓΟΡΕΣ: Στον αντίποδα των deals που διενεργούνται στην ελληνική αγορά και αφορούν ελληνικές αξίες, χαρτοφυλάκια και επιχειρήσεις, η αντίστροφη δραστηριότητα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Πλην μίας περίπτωσης, που εκπροσωπείται από ελληνικό εξωστρεφή όμιλο και αφορά εξαγορά εταιρίας με έδρα την Κεντρική Ευρώπη, και της Profile, που είναι προ των πυλών εξαγοράς επιχείρησης στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v