Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2017

Μια χρηματιστηριακή δίκη έξω από τα συνηθισμένα

Μια χρηματιστηριακή δίκη έξω από τα συνηθισμένα

Μέσα στο προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει μια ασυνήθιστη δίκη. Θα προκαλέσει αναμφίβολα το ενδιαφέρον της εγχώριας επενδυτικής αγοράς, καθώς πρόκειται για αγωγή του πρώην χρηματιστή Αθανάσιου Ράμμου εναντίον μελών ΔΣ και στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά το έτος 2007.

Ειδικότερα ο κ. Ράμμος ζητά 10,5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημίας που υπέστη και εκατό χιλιάδες ευρώ ως ηθική βλάβη.

Το θέμα ξεκινά από την περιβόητη υπόθεση των δομημένων ομολόγων και της έντονης δημοσιότητας που είχε λάβει. Τότε λοιπόν είχε ελεγχθεί η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ (ο κ. Ράμμος κατείχε το 44,17% των μετοχών και ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αυτής), η οποία δεν είχε μεν μεσολαβήσει για δομημένα ομόλογα που πουλήθηκαν σε ασφαλιστικά ταμεία, ωστόσο είχε μεσολαβήσει σε εκτός κύκλου συναλλαγές κλασικών κρατικών ομολόγων με αντισυμβαλλόμενα ασφαλιστικά ταμεία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θεωρώντας επιλήψιμο ότι οι προμήθειες υπερέβαιναν συχνά το 0,20% που «αποτελούσε κατά συνήθη πρακτική το ανώτατο περιθώριο», φέρεται, σύμφωνα με την αγωγή, να ώθησε ουσιαστικά τον κ. Ράμμο σε παραίτηση από το ΔΣ και σε πώληση του ποσοστού του.

Στη συνέχεια, ο κ. Ράμμος αθωώθηκε αμετάκλητα για την υπόθεση αυτή στα πολιτικά δικαστήρια το 2012 (είχε παραπεμφθεί για κακούργημα) και στη συνέχεια (Δεκέμβριος του ίδιου έτους) κατέθεσε την ανωτέρω αγωγή, που θα ξεκινήσει να συζητείται στις δικαστικές αίθουσες κάπου μέσα στον Οκτώβριο.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v