Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2017

Το «τροχάδην» της Πειραιώς στα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στον ΔΟΛ

Το «τροχάδην» της Πειραιώς στα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στον ΔΟΛ

ΔΟΛ: Ως τις αρχές Αυγούστου αναμένεται να επικυρωθεί από το δικαστήριο ο διαγωνισμός για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ.

Όπως είναι γνωστό, η Alpha Αστικά Ακίνητα πλειοδότησε για τα ακίνητα του ΔΟΛ και εταιρεία συμφερόντων Β. Μαρινάκη για τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Αμέσως μετά την επικύρωση, θα διενεργηθεί η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων.

Από το τίμημα των 26,68 εκατ. ευρώ θα εξοφληθεί, κατά προτεραιότητα, η ενδιάμεση χρηματοδότηση που παρείχαν οι τράπεζες.

Το υπόλοιπο των εσόδων (εκπλειστηρίασμα) κατανέμεται ως εξής: το 65% για τη μερική αποπληρωμή των απαιτήσεων τραπεζών, το 25% για απαιτήσεις εργαζομένων, Ταμείων και Εφορίας, ενώ το 10% για τους πιστωτές, οι οποίοι δεν έχουν κανένα προνόμιο.

Με δεδομένο ότι το προϊόν της εκποίησης δεν αρκεί για την εξόφληση του συνόλου των οφειλών του ΔΟΛ, βάσει του νόμου, θα πρέπει, μετά τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων, να υποβληθεί αίτηση πτώχευσης.

ΥΓ: Ακούγεται ότι η πλευρά Μαρινάκη θα προτείνει σε εργαζόμενους στα έντυπα του ΔΟΛ την υπογραφή νέων συμβάσεων, αποκλειστικής όμως απασχόλησης.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Τις θυγατρικές της σε Ρουμανία και Σερβία προτίθεται να πουλήσει, μέσα στους επόμενους μήνες, η Πειραιώς.

Η τράπεζα, με βάση το πλάνο αναδιάρθρωσης, πρέπει να μειώσει σημαντικά τις δραστηριότητες εξωτερικού, υπόθεση που έμεινε πίσω, λόγω των καθυστερήσεων στην επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου.

Πρόθεση της Πειραιώς είναι τώρα να τρέξουν οι διαδικασίες γρήγορα. Πολύ γρήγορα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v