Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2017

Σφηνάκια για τράπεζες και Νηρέα

Σφηνάκια για τράπεζες και Νηρέα

Τράπεζες - εξωδικαστικός: Έτοιμες είναι οι τράπεζες να διασυνδεθούν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ( ΕΓΔΙΧ) για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών.

Η ανάπτυξη των σχετικών συστημάτων έχει ολοκληρωθεί, με βάση τις κοινές προδιαγραφές που έθεσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, και όταν ετοιμασθεί και η ΕΓΔΙΧ θα γίνει η διασύνδεση.

Προς το παρόν πάντως, τα στοιχεία των αιτήσεων μεταφέρονται από την πλατφόρμα στις τράπεζες με…«στικάκια».

 

NHΡΕΥΣ: Την πτώση των τιμών στην τσιπούρα επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ομίλου Νηρεύς.

Ο όμιλος πέτυχε αύξηση της αξίας των πωλήσεων ιχθυοκαλλιέργειας κατά 7,6% στο πρώτο εξάμηνο, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Η παραπάνω επίδοση, όμως, προήλθε από την αύξηση του όγκου, «η οποία υπερκάλυψε τη μείωση των μέσων τιμών πώλησης, σε σύγκριση με το 2016», όπως αναφέρει η έκθεση διοίκησης.

Το λειτουργικό EBITDA (σ.σ. δεν συνυπολογίζεται η αξία των βιολογικών αποθεμάτων) μειώθηκε στα 2,8 εκατ. ευρώ από 4,09 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τράπεζες και σύμβουλοι, πάντως, εκτιμούν ότι οι χειρότερες φετινές επιδόσεις σε EBITDA είναι γνωστές στους ενδιαφερόμενους επενδυτές και προσδοκούν ότι ο ισχυρός ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε δεσμευτικές προσφορές, που δεν θα συνυπολογίζουν τη φετινή υποχώρηση των λειτουργικών κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v