Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2002

Τα ...ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της Σοφοκλέους

Χρειάστηκε ένα πρωτοσέλιδο... ”κράξιμο” από εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, για να μάθουμε ότι γνωστός μεγαλομέτοχος, με ”βαρύ” παραδοσιαμό επώνυμο έχει βάλει ”συναινετική” προσημείωση στην έπαυλη των βορείων προαστείων, προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της πιεζόμενης ”πολυεθνικής” εταιρίας του.

Το ερώτημα είναι τι θα χρειαστεί για να μάθουμε λεπτομέρειες αναφορικά με τα λογής λογής μετοχοδάνεια των εισηγμένων επιχειρηματιών.

Κάποιοι, όπως πληροφορούμεθα επικαλούνται τη δικαιολογία των ”ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων” προκειμένου να μη δώσουν σε δημοσιογράφους τα στοιχεία αυτά.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν μπορεί να θεωρηθεί ”προσωπικό” δεδομένο η υποθήκευση των μετοχών μιας εταιρίας, σε βαθμό που να αλλιώνει την ιδιοκτησιακή της μορφή (και την διοικητική της λειτουργία).

Κι αν πρόκειται για ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο από την πλευρά των φυσικών προσώπων που πήραν τα δάνεια, τι ”δεδομένα” είναι άραγε για τις τράπεζες που έδωσαν ζεστό χρήμα με τη σέσουλα σε κάποιους;

Πότε θα βγούν να μιλήσουν συγκεκριμένα στους μετόχους τους;

Διότι, πολύ ”ευσυνείδητα” οι τραπεζίτες διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες ότι θα ”πιέσουν” τους χρεωμένους (ολίγον ...κατόπιν εορτής, δε βρίσκετε;)

Κι από την άλλη, δεν θα ήταν προς όφελος της διαφάνειας να μάθουν και οι έρημοι οι..μέτοχοι αυτών των νεο-προβληματικών, τι ακριβώς συμβαίνει με τις εταιρίες στις οποίες έχουν επενδύσει και ποιός κάνει τελικά...κουμάντο;

Τις περιπτώσεις της ECON και της ΕΛΒΙΕΜΕΚ τις θυμόμαστε, όπως και (δυστυχώς) πολλές άλλες...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v