Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2018

Οταν η πραγματικότητα υπερισχύει του... νόμου!

Οταν η πραγματικότητα υπερισχύει του... νόμου!

«Παρανόμως» συμμετείχε έως τώρα στις συνεδριάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ως εκ τούτου, δεν είχε και δικαίωμα ψήφου!

Ασχέτως και αν στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται οι στρατηγικές επενδύσεις...

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, όχι μόνο ο κ. Πιτσιόρλας αλλά και ο κάθε υφυπουργός Ανάπτυξης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού ο νόμος 3894/2010 το... απαγόρευε.

Προφανώς, όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο αλλά απλώς επειδή ο νομοθέτης δεν τον συμπεριελάμβανε στη λίστα των συμμετεχόντων. Αντιθέτως μπορούσε να συμμετέχει ο υπουργός... Εξωτερικών και να προεδρεύει ο υπουργός Επικρατείας.

Πλέον η δομή της ΔΕΣΕ αλλάζει, γίνεται μικρότερη και πιο πρακτική.

Και όπως ορίζει το άρθρο 122 του πολυνομοσχεδίου στη ΔΕΣΕ μετέχουν ως πρόεδρος ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ή ο νόμιμος αναπληρωτής του και ως μέλη οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υπουργός Επικρατείας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης με αρμοδιότητα σε θέματα στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων, καθώς και οι αρμόδιοι κατά περίπτωση υπουργοί.

Συνεπώς, στη νέα ΔΕΣΕ δεν θα συμμετάσχουν εξ οφίτσιο οι υπουργοί Εξωτερικών, Μεταφορών και Δικτύων, Τουρισμού και Πολιτισμού, όπως προέβλεπε ο 3894/2010.

Εκτός και αν η επένδυση σχετίζεται με το χαρτοφυλάκιό τους.

Υ.Γ. Πάντως στις τελευταίες συνεδριάσεις της ΔΕΣΕ, οι συμμετέχοντες ήταν αυτοί που ορίζει το νέο πλαίσιο και προήδρευε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Και η πραγματικότητα υπερίσχυσε του νόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v