Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 26 2018

Το γερμανικό «σκανάρισμα» σε ξενοδοχεία και οι κινήσεις των ΗΠΑ

Το γερμανικό «σκανάρισμα» σε ξενοδοχεία και οι κινήσεις των ΗΠΑ

ΔΕΘ: Η προετοιμασία για την επίσημη αμερικανική παρουσία στη ΔΕΘ του 2019 (όπου οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα) μαθαίνουμε ότι έχει ξεκινήσει σε θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο, αν και πιο ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να έχουμε τον Μάιο.

Πριν, ωστόσο, τη συγκεκριμένη «απόβαση», τον Απρίλιο η Αθήνα θα φιλοξενήσει το ετήσιο περιφερειακό συνέδριο ων Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ASTA Destination Expo.

Η διενέργεια έχει ειδικό συμβολισμό και εκτιμάται πως δίνει το «Οk» ως προς τον βαθμό ασφάλειας της χώρας ως τουριστικού προορισμού. Πάντως, οι παράγοντες του τουρισμού διατηρούν υψηλές προσδοκίες από το συγκεκριμένο γεγονός.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Κινητικότητα γερμανικής προέλευσης καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Η  δυναμική επέκταση του ομίλου TUI στην Ελλάδα φαίνεται πως έχει ενεργοποιήσει ποικίλα αντανακλαστικά στους γερμανόφωνους ανταγωνιστές του ισχυρότερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να «σκανάρουν» την ελληνική αγορά για πιθανούς στόχους. Εννοείται πως δεν αναφερόμαστε σε παίκτες που κινούνται ήδη επενδυτικά στη χώρα μας.

Η παρατεταμένα ανοδική τροχιά του ελληνικού τουρισμού αλλά και η  πίεση που ασκούν οι τράπεζες σε ξενοδόχους με «κόκκινα» δάνεια θεωρούνται, μαθαίνουμε, ιδανικές συνθήκες για επικερδή ντιλ και γι' αυτό... σπεύδουν.

Παρακολουθούμε τις διεργασίες και θα επανέλθουμε οσονούπω…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v