Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 27 2018

H υπόθεση Novartis, οι τράπεζες και η καυτή «λεπτομέρεια» των… κωδικών

H υπόθεση Novartis, οι τράπεζες και η καυτή «λεπτομέρεια» των… κωδικών

Ως γνωστόν, οι δικαστικές αρχές ερευνούν πλέον σε βάθος την υπόθεση Novartis, ζητώντας και πληθώρα στοιχείων από τις τράπεζες, σχετιζόμενων με μια μακρά λίστα από τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων.

Πρόκειται για μια λίγο-πολύ συνηθισμένη πλέον διαδικασία στις μεγάλες υποθέσεις που έχουν ανοίξει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Το «καινοφανές» στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε μια «λεπτομέρεια».

Σχεδόν χωρίς εξαιρέσεις, όπως ανέφερε κατόπιν σχετικής ερώτησης της στήλης έμπειρο τραπεζικό στέλεχος που είναι σε θέση να γνωρίζει, το άνοιγμα λογαριασμών ζητείται από τις αρμόδιες αρχές, με βάση λίστες ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων.

Σε αυτή την υπόθεση, όμως, λένε οι κατά κανόνα αξιόπιστες πηγές μας, οι λίστες που έχουν καταφτάσει στις τράπεζες περιλαμβάνουν απολύτως συγκεκριμένους κωδικούς λογαριασμών κι όχι απλώς ονόματα προσώπων.

Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι έρευνες δεν γίνονται με βάση κάποια ονόματα που έχουν προκύψει ως εμπλεκόμενα κι ερευνώνται οι λογαριασμοί τους, μήπως προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, αλλά με βάση συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν περιέλθει ήδη με κάποιο τρόπο στην κατοχή των δικαστικών αρχών.

Το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης είναι, υποθέτουμε, προφανές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v