Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 5 2018

«Βούτυρο στο ψωμί» της Εθνικής Ασφαλιστικής

«Βούτυρο στο ψωμί» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τα ετήσια αποτελέσματα της Εθνικής Ασφαλιστικής που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (4/4) θα αποτελέσουν πιθανότατα καλό επιχείρημα στην προσπάθεια της μητρικής τράπεζας να «πιάσει» ικανοποιητικό τίμημα στη νέα απόπειρα πώλησης της θυγατρικής της.

Ανεξάρτητα από το αν ένα τμήμα των πολύ υψηλών κερδών του 2017 (σε προ φόρων επίπεδο διαμορφώθηκαν στα 73,9 εκατ. ευρώ, +28% σε σχέση με το 2016) προήλθε από την επενδυτική δραστηριότητα, το σίγουρο είναι ότι ενισχύθηκαν περαιτέρω τα ίδια κεφάλαια και επιπλέον υπάρχουν βάσιμες προοπτικές για νέα επενδυτικά κέρδη, στον βαθμό που θα ζήσουμε μια βιώσιμη έξοδο της χώρας από τα «μνημόνια» τον προσεχή Αύγουστο.

Ένα επίσης θετικό στοιχείο είναι πως η Εθνική Ασφαλιστική -έστω και με τη βοήθεια κάποιων προϊόντων-κραχτών- διεύρυνε το μερίδιο αγοράς της (+1,8% η παραγωγή της σε μια ελαφρά πτωτική αγορά), διαψεύδοντας φόβους που ήθελαν αδράνεια ή αποχωρήσεις δικτύων, ως αποτέλεσμα της πολύμηνης αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επίσημη τοποθέτηση του αναπληρωτή CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρου Γεωργαντά, που μιλάει «για διοίκηση, προσωπικό και δίκτυο που στάθηκαν όρθιοι και ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις μιας δύσκολης συγκυρίας» και για «μια απαιτητική αποστολή -με βολές από πολλές κατευθύνσεις-, η οποία θα μπορούσε εύκολα να αποσυντονίσει την εταιρεία, πράγμα όμως που δεν συνέβη, χάρη στην ωριμότητα που επέδειξαν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και τα δίκτυα».

 

DIONIC: Μετά την πώληση του 50% της Skroutz, άλλες δύο εκποιήσεις σχεδιάζονται από την Dionic, προκειμένου η εισηγμένη να αποπληρώσει τμήμα του δανεισμού της και να ρυθμίσει ένα άλλο σημαντικό κομμάτι του.

Πρόκειται για μια συμμετοχή σε άλλη εταιρεία και ένα ιδιόκτητο ακίνητο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v