Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2018

Folli Follie: Στο «χαρτί» της Fosun ποντάρει η διοίκηση

Folli Follie: Στο «χαρτί» της Fosun ποντάρει η διοίκηση

Στη «ρίζα» του προβλήματος, την Ασία, εξακολουθεί να βρίσκεται η οικογένεια Κουτσολιούτσου, η οποία χρησιμοποιεί το Χονγκ Κονγκ ως βάση για τη διαχείριση της κρίσης που αντιμετωπίζει ο όμιλος Folli Follie.

Επικοινωνεί ωστόσο με την ομάδα στελεχών στην Ελλάδα μέσω συχνών τηλεδιασκέψεων. Στη διάρκεια της τελευταίας μάλιστα, πληροφορείται η στήλη, ο πρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Κουτσολιούτσος φέρεται να έπαιξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το «χαρτί» της Fosun.

Είναι γνωστή η δήλωση του κινεζικού ομίλου στο Bloomberg ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις», αλλά και το ότι έχει ήδη ενισχύσει το ποσοστό του από 13,9% σε 15,007% στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου, ωστόσο, δείχνει να διατηρεί υψηλότερες προσδοκίες για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Fosun, καθώς ο πρόεδρος και ιδρυτής της Folli Follie φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων στα εν Ελλάδι στελέχη πως εργάζεται να «σώσει» την εταιρία μαζί με τον κινεζικό όμιλο.

Η ερμηνεία του «μαζί», πάντως, μένει να απαντηθεί, καθώς εκ μέρους της Fosun δεν υπάρχει καμιά δεδηλωμένη δέσμευση, που στη συγκυρία θα μπορούσε ίσως να σώσει την παρτίδα….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v