Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2018

Νηρεύς-Σελόντα: Πού επικράτησε η Amerra της Διόρασις

Νηρεύς-Σελόντα: Πού επικράτησε η Amerra της Διόρασις

Τώρα που η Amerra «κλείδωσε» ως προτιμητέος επενδυτής του project Nemo (πώληση από τις τράπεζες του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα), αξίζει να δούμε πούυ κρίθηκε η μάχη στον… τελικό μεταξύ Amerra και Διόρασις.

Σύμφωνα με όσους παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία, το… ματς ήταν ντέρμπι ως και την υποβολή των τελευταίων βελτιώσεων στις προσφορές.

Τότε, η Amerra έκανε κίνηση, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική: Δέχθηκε να επωμισθεί το σύνολο του κόστους (σ.σ. περίπου 30 εκατ. ευρώ, με βάση τις τότε αποτιμήσεις) των υποχρεωτικών δημόσιων προτάσεων σε Nηρεύς, Σελόντα και τη συνδεδεμένη με την τελευταία Περσεύς.

Η Διόρασις, από την πλευρά της, πρότεινε να καλυφθεί το κόστος των δημοσίων προτάσεων με δάνειο από τις τράπεζες, το οποίο θα αποπληρωνόταν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η προσφορά της Amerra απέκτησε, έτσι, εμφανές πλεονέκτημα για τις τράπεζες ως πιστωτές, με αποτέλεσμα η τελική επιλογή να καταστεί ευκολότερη.

ΥΓ: Ό,τι χρειαστεί στις δύο εταιρείες ως και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης θεωρείται δεδομένο ότι θα καλυφθεί από τους υφιστάμενους μετόχους και πιστωτές…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v