Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 21 2018

Η Forthnet, o νέος γύρος κι ο «από μηχανής» Θεός

Η Forthnet, o νέος γύρος κι ο «από μηχανής» Θεός

Από άκρο σε άκρο της αγοράς, ακούστηκαν χθες οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το… εισιτήριο για τον επόμενο γύρο του «πρωταθλήματος» Forthnet των τραπεζών έλαβαν η κοινοπραξία Vodafon-Wind και ο AΝΤ1.

Που σημαίνει ότι έμεινε απέξω η κοινοπραξία του Stan Miller με την ελληνοαμερικανική Odyssey, κατόπιν της αποχώρησης των πασίγνωστων πλέον Ολλανδών της Reggeborgh Invest. Το ερώτημα είναι… γιατί;

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι και χωρίς τους Ολλανδούς το συγκεκριμένο σχήμα έχει proof of funds από τη Morgan Stanley, γιατί δεν τους δέχονται οι τράπεζες;

Πειστική απάντηση, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε. Διότι από μόνο του, το γεγονός ότι η «καλή φήμη» των Ελληνοαμερικανών επενδυτών «κάηκε ολοσχερώς» με την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, δεν συνιστά επαρκή αιτιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη… αγωνιστική αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Κι αυτό διότι η συνέχιση του «πρωταθλήματος» μπορεί μεν να εξασφαλίζει στις τράπεζες ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουν προβλέψεις σε αυτό το εξάμηνο για τα δάνειά τους προς τη Forthnet, αλλά δεν κάνει τις προσφορές που φέρονται να ξεχώρισαν, περισσότερο… ελκυστικές.

Για την προσφορά των Vodafone-Wind όλοι ξέρουν πλέον ότι προβλέπει ένταξη της εταιρίας στο πτωχευτικό άρθρο 106 (επιεικώς νομικά περίπλοκο εγχείρημα στη συγκεκριμένη περίπτωση) κι ότι έτσι κι αλλιώς, είναι πολύ πιθανό να σκοντάψει στους regulators, για λόγους συγκέντρωσης.

Κι αν συμβεί αυτό, η Fοrthnet θα σκάσει ως «βόμβα» στα χέρια των τραπεζών.

Από την άλλη, η προσφορά του AΝΤ1 φέρεται να προβλέπει κούρεμα… γουλί, που κάνει τους τραπεζίτες να ριγούν από ενόχληση.

Γι' αυτό και η στήλη δεν θα ξαφνιαστεί καθόλου αν η διαδικασία καταλήξει στην ανάγκη ενός «από μηχανής» Θεού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v