Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2018

Folli Follie: Ο σάλος για την αμοιβή-μαμούθ και ο έλεγχος για φοροδιαφυγή

Folli Follie: Ο σάλος για την αμοιβή-μαμούθ και ο έλεγχος για φοροδιαφυγή

Σάλο προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του Euro2day.gr για την αμοιβή-μαμούθ των 28 εκατ. ευρώ, την οποία εισέπραξαν από την Dufry «συγκεκριμένοι εκπρόσωποι» της FF Group, όταν πουλήθηκαν τα ΚΑΕ.

Η σκυτάλη περνάει, τώρα, στις εγχώριες φορολογικές αρχές, οι οποίες καλούνται να ελέγξουν πότε και πώς καταβλήθηκε η συγκεκριμένη υπέρογκη αμοιβή και αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Η συνήθης πρακτική, σε ανάλογες περιπτώσεις, είναι τα χρήματα να καταβάλλονται σε εξωχώρια εταιρεία, η οποία εν συνεχεία τα επενδύει σε μετοχές ή άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Οι υπόνοιες ότι κάτι αντίστοιχο ενδέχεται να συνέβη στη συγκεκριμένη υπόθεση δημιουργούνται από μια εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή η οποία διενεργήθηκε στις 27 Αυγούστου 2013. Η Cordial Worldwide Limited, εταιρεία συμφερόντων του κ. Δ. Κουτσολιούτσου με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, απέκτησε από τον ίδιο 1.550.000 μετοχές της Folli Follie στην τιμή των 18 ευρώ.

Σύνολο συναλλαγής 27,9 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί, όμως, και να συνδέεται.

 

Υ.Γ. Υπήρξαν κάποιοι χθες που αντέδρασαν στην αποκάλυψη του Euro2day.gr με επιχειρήματα του στυλ «μα καλά, ζημιώθηκε η εταιρεία (σ.σ. FF Group) από την αμοιβή που πήραν συγκεκριμένοι εκπρόσωποί της;».
Προφανώς, ξεπερνούν ελαφρά τη καρδία το γεγονός ότι τα ΚΑΕ είχαν και έχουν άδεια αποκλειστικότητας για τα αφορολόγητα ως το 2048 και ότι από τα 28 εκατ. ευρώ δεν πήρε ούτε σεντ το τότε management team της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v