Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 13 2018

Ο κινηματογράφος και τα δύο νέα έργα που μπήκαν στο ΠΔΕ

Ο κινηματογράφος και τα δύο νέα έργα που μπήκαν στο ΠΔΕ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας εξηγούσε σε συνέντευξη του στο Euro2day.gr γιατί η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής και του κινηματογράφου και μια ακόμα κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι γεγονός.

Όπως έγινε γνωστό δυο μεγάλα έργα, η δημιουργία Εθνικού Δικτύου Film Offices και Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Θα χρηματοδοτηθούν μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και θα υλοποιηθούν από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Σχολιάζοντας την ένταξη, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σημείωσε ότι «τα δύο έργα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και στη διάσωση της οπτικοακουστικής κληρονομιάς της Ελλάδας».

Το πρώτο έργο αφορά την ανάπτυξη του δικτύου τοπικών γραφείων διευκόλυνσης οπτικοακουστικών παραγωγών (Film Offices) στις Περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους και το ύψος του ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο τη δημιουργία του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων και το ύψος του ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση από το ΕΚΟΜΕ του Εθνικού Αποθετηρίου Οπτικοακουστικών Αρχείων, με στόχο τη διάσωση και διατήρηση κάθε είδους οπτικοακουστικών έργων, μιας δομής που ακόμα δεν υφίσταται στη χώρα μας, παρόλο που στην Ε.Ε. αλλά και διεθνώς λειτουργούν αντίστοιχες εδώ και χρόνια.

Η στήλη θυμίζει ότι ο Λ. Κρέτσος έλεγε στο Euro2day.gr ότι «η βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης δεν είναι μια τυχαία βιομηχανία. Είναι μια παγκόσμια βιομηχανία, η οποία απορροφά νέες τεχνολογίες και συνεχώς επεκτείνεται λόγω των δομικών αλλαγών στον τρόπο θέασης οπτικοακουστικού περιεχομένου (anywhere and anytime experience)».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι πέντε εταιρίες με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως και οι 20 μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής παγκοσμίως είναι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v