Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 5 2018

Το ταμείο της ΑΣΤΑΚ και οι αποφάσεις για την Κεντρική Αγορά Αθηνών

Το ταμείο της ΑΣΤΑΚ και οι αποφάσεις για την Κεντρική Αγορά Αθηνών

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Παρά την άνοδο της μετοχής κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο από τα 6 στα 6,25 ευρώ, η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρείας (87,5 εκατ. ευρώ) είναι σαφώς χαμηλότερη από τη λογιστική της αξία (129 εκατ. ευρώ).

Επιπρόσθετα, με βάση τα στοιχεία της 30ής Ιουνίου:

Πρώτον, η Alpha Αστικά Ακίνητα διέθετε μηδενικό δανεισμό και ταμείο (καταθέσεις) 76,7 εκατ. ευρώ.

Και δεύτερον, η βουλγαρική δικαιοσύνη έχει μέχρι στιγμής αποφασίσει πως αν επιθυμεί η Βουλγαρική Ακαδημία να πάρει ακίνητο της εισηγμένης στη γειτονική χώρα, τότε θα πρέπει να καταβάλει στην ΑΣΤΑΚ το ποσό των 19,5 εκατ. ευρώ.

Αθροίζοντας δηλαδή μόνο το ταμείο της εταιρείας και το ποσό που θα εισπράξει σε περίπτωση παράδοσης ενός μόνο ακινήτου της, τότε προσεγγίζουμε το ύψος της τρέχουσας χρηματιστηριακής της αξίας στο ταμπλό του ΧΑ.

Υποτιμημένη μεν η μετοχή, αλλά όταν η εμπορευσιμότητα είναι ασήμαντη, όταν δεν διανέμεται εδώ και τόσα χρόνια μέρισμα και όταν δεν ανακοινώνονται κάποια σχέδια επέκτασης-ανάπτυξης από τον βασικό μέτοχο…

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: Δεν περιλαμβάνεται στο πενταετές σχέδιο του υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, είπε τη Δευτέρα ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ Στέφανος Γιουρέλης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης.

Οι έμποροι είχαν ρωτήσει τον κ. Γιουρέλη με αφορμή τα γνωστά, παλαιότερα σενάρια.

Οι ίδιοι εξήγησαν στον εντεταλμένο σύμβουλο του υπερταμείου πως απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για την αναβάθμιση των υποδομών της κεντρικής αγοράς της Αθήνας, ειδικά στις ιχθυόσκαλες, που συνεισφέρουν σημαντικά στα έσοδα και στη λειτουργική κερδοφορία του οργανισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v