Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2018

Folli Follie: Κατενάτσιο Κουτσολιούτσου με «γκρίνιες» και για την Deloitte

Folli Follie: Κατενάτσιο Κουτσολιούτσου με «γκρίνιες» και για την Deloitte

Σχέδια επί σχεδίων, σύμβουλοι που πάνε κι έρχονται και στη μέση μια αξεδιάλυτη υπόθεση εξυγίανσης, αποτελούν το παρόν της Folli Follie, οκτώ μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την αποκαθήλωση της εταιρείας από blue chip της ελληνικής αγοράς.

Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, έχουν αλλάξει πολλά αλλά κάτι παραμένει σταθερό και αμετακίνητο. Πρόκειται για την παρουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ειδικότερα του διευθύνοντος συμβούλου Τζώρτζη Κουτσιολιούτσου, ο οποίος αν και του έχει ζητηθεί να παραιτηθεί, παραμένει ρυθμιστής των εξελίξεων.

Ο ίδιος έχει εγγράφως δεσμευθεί πως θα παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου, προκειμένου να ικανοποιήσει τον όρο που έχουν θέσει οι ομολογιούχοι πιστωτές της εταιρίας. Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν είναι νομικά δεσμευτική, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση του συνεχίζει να είναι ουσιωδώς παρεμβατική σε διάφορα επίπεδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή την περίοδο εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την απόδοση του βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου της εταιρίας, τη συμβουλευτική και ελεγκτική εταιρία Deloitte, κυρίως γιατί δεν έφερε στρατηγικό επενδυτή «όπως είχε υποσχεθεί». Eίναι μάλλον απίθανο μια σοβαρή συμβουλευτική εταιρία, μέλος του γκρουπ των BIG 4, να είχε αναλάβει ποτέ μια τέτοια δέσμευση, ιδίως για μια τόσο προβληματική επιχείρηση.

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες πάντως, ο κ. Κουτσολιούτσος πραγματοποιεί επαφές με νέους πιθανούς χρηματοοικονομικούς συμβούλους, συνεχίζοντας μια τακτική καθυστερήσεων. Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της κρίσης, από την υπόθεση έχουν απομακρυνθεί η EY (η οποία παραιτήθηκε αλλά η διοίκηση της FF έκρινε σκόπιμο να δηλώσει με χρηματιστηριακή ανακοίνωση, ότι δεν ανταποκρίθηκε στους ελέγχους…), η Rothchild, παρ’ ολίγον το νομικό επιτελείο που «τρέχει» τη διαδικασία εξυγίανσης κατά το πτωχευτικό, ενώ έχουν παραιτηθεί διάφορα στελέχη της άλλοτε διοίκησης της Folli Follie, και όχι μόνον οι διωκόμενοι….

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι προκειμένου να υποστηριχθεί η παραπάνω τακτική, η εταιρία εκτιμάται ότι όλο αυτό το διάστημα έχει δαπανήσει 15 εκατ. ευρώ σε αμοιβές συμβούλων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v