Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 23 2002

Διαφάνεια- αδιαφορία: 2-2

Τέσσερις περιπτώσεις εξαγορών υπέπεσαν στην αντίληψη του Χαμαιλέοντος το τελευταίο διάστημα.

Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενες εισηγμένες θεώρησαν σκόπιμο να γνωστοποιήσουν το τίμημα, αλλά και τα οικονομικά μεγέθη των εξαγορών που πραγματοποίησαν.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις, οι ανακοινώσεις μας είπαν πολλά, πλην όμως τίποτα απολύτως για την... ταμπακιέρα. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα, υπήρξε ενημέρωση συναδέλφων του Χαμαιλέοντος από τους αρμοδίους, περί της έλλειψης ”νομικής υποχρέωσης” για την γνωστοποίηση του τιμήματος.

Το οποίο ίσως είναι πράγματι ”αμελητέο” για εκείνον που εξαγόρασε, (λόγω του μεγέθους του αγοραστή), πλην όμως, δεν είναι καθόλου αμελητέο για την εισηγμένη εταιρία που ”πούλησε” το περιουσιακό στοιχείο.

Ιδίως με βάση τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία που εκείνη παρουσιάζει, αλλά και τις ανακρίβειες που διαπιστώθηκαν (και τιμωρήθηκαν) σε σχέση με τον χρηματιστηριακό της βίο.

Στην άλλη περίπτωση έχουμε το ακραίο παράδειγμα μιας εξαγοράς που γνωστοποιείται χωρίς να γίνεται λόγος ούτε για το τίμημα, ούτε και για τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας που εξαγοράστηκε!!!

Κι όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι δεν πρέπει να μάθει ο... ανταγωνισμός!!!

Αναμφιβόλως θα επανέλθουμε. Εντός των ημερών...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v