Δείτε εδώ την ειδική έκδοση
Ιουλ 4 2019

Με ευέλικτο μοντέλο η πώληση της Telecom Romania

Με ευέλικτο μοντέλο η πώληση της Telecom Romania

Προτάσεις είτε για το σύνολο των δραστηριοτήτων της Telecom Romania, είτε για συγκεκριμένους τομείς, όπως η Telecom Romania Mobile, δέχεται ο ΟΤΕ από υποψήφιους επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του ρουμανικού Τύπου.

Το μοντέλο πώλησης των δραστηριοτήτων του OΤE στη Ρουμανία φαίνεται πως είναι αρκετά ευέλικτο και μέχρι στιγμής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν εμφανιστεί τέσσερις ενδιαφερόμενοι.

Ο πρώτος είναι ρωσικός όμιλος ο οποίος ενδιαφέρεται για το σύνολο του ομίλου Telecom Romania, ο δεύτερος είναι ο γνωστός Βούλγαρος επιχειρηματίας Spas Roussev που ενδιαφέρεται μόνο για τον τομέα κινητής τηλεφωνίας.

Ο Roussev ήταν αυτός που πλήρωσε 50 εκατ. ευρώ και αγόρασε πρόσφατα τη θυγατρική του OΤE στην Αλβανία, την Telekom Albania. Ο τρίτος υποψήφιος επενδυτής, πάντα σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, είναι η Orange, η οποία επίσης ενδιαφέρεται για το σύνολο του ομίλου, με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στη σταθερή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση.

Ο τέταρτος είναι, επίσης, παίκτης από την αγορά κινητής, η Digi / RCS - RDS, ώστε να αποκτήσει και πρόσθετους πελάτες αλλά και πρόσθετο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων. Οι πληροφορίες, αφού επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει, φέρνουν τον OΤE και τη μητρική Deutsche Telekom να επιδιώκουν πώληση των θυγατρικών στη Ρουμανία μέσα στο τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v