Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2002

Tα ”κουτσομπολιά” και η μετοχή της Εμπορικής

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην αγορά δημοσίευμα ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Εμπορικής, κατηγορούν ως υπεύθυνο για τις πιέσεις στη μετοχή (σ.σ. μερικώς θέλουμε να υποθέσουμε) υψηλόβαθμο στέλεχος της... Eurobank, στόχος του οποίου είναι να ικανοποιήσει προσωπικές του φιλοδοξίες!!!

Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο;

Κάποιος προφανέστατα αισθάνεται ότι τρίζει η καρέκλα του και κατηγορεί ευθέως κάποιον άλλο ότι την... πριονίζει, χρησιμοποιώντας ως ”όπλο” τα λεφτά μιας άλλης τράπεζας!!!

Αν μη τι άλλο αποκαλύπτουμε το επίπεδο της αγοράς μας...

Στη πράξη βέβαια, όπως όλες οι ”θεωρίες συνομωσίας”, έχει και αυτή μια επαφή με στοιχεία της πραγματικότητας.

Ο... ”κατηγορούμενος” έχει περάσει από το δημόσιο τομέα και διατηρεί άριστες σχέσεις (που έχουν δώσει λαβές για κακεντρεχή σχόλια) με πολιτικά πρόσωπα που έχουν ενδεχομένως, τον πρώτο λόγο σε θέματα ”ηγεσίας” των κρατικών τραπεζών και της οικονομίας γενικότερα.

Πράγματι, το συγκρότημα της EFG Εurobank φέρεται να εμφανίζεται ως ”πωλητής” στις μετοχές της Εμπορικής, ενώ δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο στέλεχος να αναζητήσει πράγματι, κάποια στιγμή, την ικανοποίηση νέων φιλοδοξιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ομως είναι πολύ δύσκολο να υποθέσουμε ότι το... σύμπαν συνωμοτεί μαζί του για να ”φάει” τον... Χαλίφη και να γίνει Χαλίφης στη θέση του.

Κι είναι αναμφισβήτητο ότι η μετοχή της Εμπορικής έχει βρεθεί στο ”μάτι του κυκλώνα”, με πλειάδα χρηματιστηριακών εταιριών, ελληνικών και ξένων, να έχει βγάλει συστάσεις reduse-sell ή underperform, ιδίως μετά την άκρως αποτυχημένη κίνηση της στήριξης της μετοχής στα επίπεδα των 19 ευρώ.

Συνωμότες λοιπόν όλοι; Αλλού πρέπει να είναι η πραγματική ρίζα του προβλήματος κι όχι στην επαγγελματική ”δολοφονία” ενός νέου... Κέννεντυ από την... χρηματιστηριακή CIA.

Για να σοβαρευτούμε όμως, τέτοιου είδους δημοσιεύματα που αφορούν παράγοντες της αγοράς και εμπλέκουν ολόκληρους ομίλους δεν μπορεί να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να μένουν αναπάντητα.

Απασχολεί άραγε αυτό τις αρχές;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v