Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2019

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες για τους... ασφαλιστές

Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες για τους... ασφαλιστές

Ασφαλιστές και… υποστήριξη ζητάνε.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η διαμαρτυρία των ενώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών -με τη συμπαράσταση των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων- στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας NN Hellas.

Θέμα της συγκέντρωσης είναι οι καταγγελίες (με τις οποίες διαφωνεί η διοίκηση της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας) ότι στις συμβάσεις με τους διαμεσολαβητές δεν περιλαμβάνονται οι πρόνοιες του τελευταίου νόμου για τις προμήθειες, μετά την πιθανή διακοπή της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναμφίβολα, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν είναι η πρώτη φορά που κατά τα τελευταία χρόνια «κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο». Αρχικά τους είδαμε να καταγγέλλουν τις τράπεζες για αθέμιτες πρακτικές στον τρόπο πρόσκτησης εργασιών. Στη συνέχεια, συμπαρατάχθηκαν στο «κίνημα της γραβάτας» εναντίον του «Νόμου Κατρούγκαλου».

Ενδιάμεσα είδαμε πολλές και έντονες διαμαρτυρίες, κάθε φορά που ασφαλιστικά προϊόντα διανέμονταν από… πολυκαταστήματα, βενζινάδικα, super markets, κουπόνια κυριακάτικης εφημερίδας, αλλά και γνωστό τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Ορισμένοι αποδίδουν τις -δυναμικές πλέον- αντιδράσεις των διαμεσολαβητών στην πολύ πιο συντονισμένη δράση τους, μέσα και από τη συνδρομή των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, βέβαιο είναι ότι κατά τα τελευταία χρόνια, μεγάλο ποσοστό του μεριδίου των φυσικών ασφαλιστικών δικτύων έχει μεταφερθεί στο Internet και κυρίως στις τράπεζες. Eπίσης, σε αρκετές εργασίες τους (π.χ. καλύψεις οχημάτων) οι προμήθειές τους έχουν ψαλιδιστεί δραστικά. Και όλα αυτά σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, όπου η ασφαλιστική παραγωγή υποχώρησε κατά περίπου 40%.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, οι ψύχραιμες φωνές όλων των εμπλεκόμενων φορέων τονίζουν την ανάγκη ύπαρξης ενός συνεχούς και ουσιαστικού διαλόγου, γιατί όπως υποστηρίζουν:

Πρώτον, ασφαλιστικές εταιρείες και φυσικά δίκτυα αποτελούν παίκτες της ίδιας ομάδας και 

δεύτερον, η επιδιωκόμενη αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής θα δημιουργήσει «πολλή δουλειά για όλους».

Ιδωμεν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v