Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2002

Ενας συμβιβασμός με...προεκτάσεις

Στα ”ψιλά” φαίνεται ότι θα περάσει το Σαββατοκύριακο, λόγω της προχωρημένης ώρας στην οποία ”βγήκε” η είδηση, ο συμβιβασμός μεταξύ της Microsoft και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος και ενεκρίθει αργά το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. ελληνική ώρα) από ομοσπονδιακό δικαστή.

Η μετοχή της Μicrosoft, παρουσίασε σημαντική άνοδο στο after hours trading (η βασική συνεδρίαση είχε τελειώσει όταν βγήκε η απόφαση) παρότι οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα περάσουν ακόμη δύο χρόνια έως ότου κλείσει η πλέον πολύκροτη αντιμονοπωλιακή υπόθεση στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Οι επικριτές του συμβιβασμού (που αναμένεται να τον προσβάλλουν δικαστικά) θεωρούν ότι ”χαϊδεύει τα αυτιά” του κολοσσού που ίδρυσε ο Bill Gates.

Βεβαίως, τα σχέδια για διάσπαση της εταιρίας έχουν προ πολλού εγκαταληφθεί!!! Τώρα το ”παιχνίδι” παίζεται στις τεχνολογικές πληροφορίες που θα ”μοιράζεται” με τον ανταγωνισμό ο δημιουργός των Windows (που κατέχουν το 90% στην αγορά ”λειτουργικών συστημάτων” των ηλεκτρονικών υπολογιστών), αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα ελέγχεται η...συμμόρφωση της εταιρίας.

Πάντως ο ανταγωνισμός της Microsoft (και ιδίως η SUN) δηλώνει μάλλον δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v